به گزارش ارانیکو، بررسی اجمالی جهانی بازار آلومینیوم بیانکننده این موضوع است که مصرف جهانی آلومینیوم اولیه با ۱۱درصد افزایش سالانه به ۳۵ میلیون تن در نیمه اول سال ۲۰۲۱ رسید. این امر ناشی از افزایش سالانه ۱۳ درصدی مصرف آلومینیوم در چین، بزرگترین کشور مصرفکننده آلومینیوم در جهان است. افزایش هزینههای دولتی چین، بهخصوص در پروژههای زیرساختی، به میزان قابلتوجهی بر تقاضای آلومینیوم اولیه افزوده است.
پیشبینی میشود تقاضای جهانی آلومینیوم اولیه با نرخ متوسط سالانه ۷/ ۳درصد در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ افزایش یابد و تا سال ۲۰۲۳ به حدود ۷۶ میلیون تن برسد. همچنین تولید جهانی آلومینیوم اولیه با افزایش ۱/ ۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۳۴ میلیون تن در نیمه اول سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
چین نیز در نیمه اول سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۲۰ میلیون تن آلومینیوم اولیه تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸/ ۹درصد افزایش داشته و این واکنش طبیعی اسملترها به قیمتهای بالای آلومینیوم اولیه بوده است. از سوی دیگر، مصرف جهانی آلومینا در نیمه اول سال ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷/ ۱درصد افزایش یافته و به حدود ۶۵ میلیون تن رسید که ناشی از افزایش تولید آلومینیوم بوده است.
برآورد میشود تقاضای جهانی آلومینا با ۷/ ۱درصد افزایش به ۱۳۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ افزایش یابد. با افزایش ۲ میلیون تنی تولید آلومینیوم اولیه چین در سال ۲۰۲۱، احتمالا شاهد افزایش تقاضای جهانی بیشتر برای آلومینا خواهیم بود.
مصرف جهانی بوکسیت با افزایش ۱/ ۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۶۰ میلیون تن در نیمه اول سال ۲۰۲۱ افزایش یافت و پیشبینی میشود مصرف جهانی بوکسیت با ۵درصد رشد به ۳۲۳ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ برسد.
افزایش مصارف در صنایع خودروسازی، ساختوساز و صنایع برق پیشران اصلی رشد تقاضا در سالهای آتی در صنعت آلومینیوم خواهد بود. در چشمانداز بلندمدت، استفاده از تجهیزات انرژی تجدیدپذیر -مانند ژنراتورهای انرژی بادی و خورشیدی- از دیگر محرکهای تقاضای آلومینیوم به شمار خواهد رفت. پیشبینی میشود مصرف جهانی آلومینا با نرخ متوسط سالانه ۵/ ۱درصد در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ افزایش یابد و به ۱۳۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ برسد.
همچنین پیشبینی میشود مصرف جهانی بوکسیت با نرخ متوسط سالانه ۶/ ۳درصد در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ رشد کند و به ۳۴۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ برسد.
پیشبینی میشود عرضه جهانی بوکسیت، ماده اولیه حیاتی در صنعت آلومینیوم، در سال ۲۰۲۱ با افزایش ۳/ ۲ درصدی به ۳۷۷ میلیون تن برسد که ناشی از تولید بالاتر در استرالیا (با افزایش ۱/ ۳ درصدی به ۱۰۷ میلیون تن) و گینه (با افزایش ۸/ ۴ درصدی به ۹۲ میلیون تن) است.
عامل اصلی افزایش قیمت این فلز، محرکهای سمت تقاضا بوده، بهگونهای که تقاضای آلومینیوم اولیه در نیمه اول سال ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰درصد افزایش یافته که مطابق با رشد صنعت جهانی است. کاهش موجودی آلومینیوم اولیه یکی دیگر از عوامل افزایش قیمتهای اخیر است. در طول بحران مالی جهانی بین اواسط سال ۲۰۰۷ تا اوایل سال ۲۰۰۹، بیشتر ذخایر آلومینیوم اولیه LME در دیترویت (ایالاتمتحده) و بندر ویلسنگن هلند ذخیره شد. بااینحال، همهگیری کرونا نقشه ذخیرهسازی اولیه آلومینیوم را تغییر داده است.
توزیع مجدد موجودی آلومینیوم اولیه از ایالاتمتحده و اروپا به آسیا، پرمیوم شمش آلومینیوم (بیش از ۵۰۰ دلار در هر تن) را افزایش داده که خریداران آمریکایی و اروپایی برای خرید آلومینیوم میپردازند.
پیشبینی میشود قیمت آلومینای استرالیا در سال ۲۰۲۱ با ۳/ ۵درصد افزایش به ۲۸۵ دلار در هر تن برسد که ناشی از افزایش تولید آلومینیوم اولیه در چین است. کارشناسان بر این باورند که قیمت آلومینیوم با ۶/ ۷درصد افزایش به میانگین ۲۵۶۵ دلار در هر تن در سال ۲۰۲۲ و با ۰/ ۱درصد افزایش به میانگین ۲۵۹۰ دلار در هر تن در سال ۲۰۲۳ خواهد رسید. انتظار میرود افزایش مصرف آلومینیوم اولیه در چین -بزرگترین کشور مصرفکننده آلومینیوم اولیه در جهان - و در صنعت حملونقل جهانی (هوایی و خودروسازی) محرک قابلتوجهی برای افزایش قیمت آلومینیوم باشد. میانگین سالانه ۸/ ۱ درصد افزایش تولید جهانی آلومینیوم در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ از قیمت آلومینا حمایت خواهد کرد.