نظرخواهی اختصاصی نشریه پنجره ایرانیان از فعالان صنعت در و پنجره
روزهای پس از حصول توافق، شاهد بحث ها و گمانه زنی های بسیاری در بخش های مختلف جامعه در این خصوص بوده ایم. این ها همه نشان از اهمیت فوق العاده این رویداد و نقش سرنوشت ساز آن در بخش های مختلف، مخصوصا بخش اقتصادی جامعه دارد.
طبیعی است که صنعت در و پنجره یو.پی.وی.سی کشور نیز از این قاعده مستثنا نبوده و متاثر از این رویداد و پیامدهای مختلف آن خواهد بود. به هرحال، این صنعت نسبتا نوپا هنوز وابستگی های بسیاری به خارج از مرزهای کشور دارد و از این رو تحولات صورت گرفته در حوزه بازرگانی خارجی تاثیرات گستردهای در این صنعت بر جای خواهد گذاشت؛ و همانطور که میدانیم یکی از تغییر و تحولات احتمالی برآمده از توافق حاصله، بر اساس حدس و گمان های موجود، تغییر چهره و مختصات تجارت خارجی کشور خواهد بود. بنابراین، تحلیل این وضعیت و شرایط احتمالی پیش رو می تواند چشم اندازی واقعگرایانه را در مقابل دیدگان فعالان بازرگانی این صنعت قرار دهد.
از سوی دیگر، نوع فعالیت صاحبان کارگاه ها و دیگر فعالان این صنعت نیز که ارتباطی مستقیم با حوزه تجارت خارجی ندارند، ممکن است تحت تاثیر تغییرات احتمالی وقوع یافته در شکل رقابت های موجود در بازار قرار گیرد. این احتمال وجود دارد که نوع مناسبات بازار به صورت جزئی یا کلی دستخوش تغییراتی گردد. از این رو بسیار منطقی می نماید تا صاحب نظران این حوزه، هر چه زودتر به ارزیابی کم و کیف تغییرات احتمالی بپردازند تا ضمن به دست آوردن برآوردی تقریبی از شرایط آتی، از شدت غافلگیری های پیش رو و نیز پیامدهای نامطلوب آن در حد امکان کاسته شود.
گذشته از شرایط حاکم بر بازار داخلی و بازرگانی خارجی و نیز تغییرات احتمالی در حوزه مالی و بانکی کشور، مسائل تخصصی تر دیگری نیز وجود دارند که باید پیشتر درباره آنها به تامل پرداخت. یکی از این مسائل مهم، متولیان ساماندهی این حوزه در سطح کلان هستند. بدون تردید صنعت در و پنجره نیز، مانند هر صنف و صنعت دیگری، برای ارتقاء عملکرد خود به تشکل هایی، مانند انجمن های صنفی، اتحادیه ها و غیره نیاز دارد. با وجود این، به نظر می رسد، در فضای پساتحریم و بروز تغییرات احتمالی در جنبه های مختلف صنعت، نقش چنین تشکل هایی نیز دچار تغییراتی شده و احتمالا حضور پررنگ تر آنان لازم به نظر برسد. با در نظر گرفتن احتمال درگرفتن تلاطم هایی در کلیت این صنعت، لزوم بخش های هماهنگ کننده و تنظیم کننده بیشتر احساس می شود.
از این منظر، نشریه پنجره ایرانیان، براساس رسالت مطبوعاتی خود، تلاش هایی را از شماره پیشین آغاز و دیدگاه برخی از صاحب نظران در این صنعت را منعکس کرد. در این شماره نیز که خوشبختانه مصادف بود با امضای این توافق، تحریریه نشریه تصمیم گرفت دایره این گمانه زنی ها را شمول بیشتری دهد و نظر فعالان بیشتری را در این خصوص جویا شود. با این هدف که چنین هم اندیشی هایی، بتواند گامی هرچند کوچک در مسیر رسیدن به تحلیل واقع نگرانه از شرایط پیش رو، و در نتیجه به رهگیری بیشتر از مزایای این تغییرات و کاستن از لطمات آن بردارد.
از همین رو، دو پرسش مطرح شد و برای شمار فراوانی از همکاران، فعالان و صاحب نظران این صنعت ارسال شد، با این امید که با همراهی و همیاری این بزرگواران، این گام هرچه استوارتر برداشته شود. با این حال، این تلاش نشریه با کم لطفی برخی از این دوستان مواجه شده و متاسفانه پاسخ های اندکی به دفتر نشریه فرستاده شد. امید است در آینده شاهد همکاری های بیشتری از سوی فعالان ارجمند باشیم، چراکه همه این تلاش ها صرفا با هدف رشد و پیشرفت همه جانبه این صنعت صورت می گیرد و بدیهی است که هرچه مشارکت در چنین طرح هایی بیشتر شود نتایج پربارتری حاصل خواهد شد و ثمرات آن شامل حال همگان خواهد بود.
در ادامه، دو پرسش مورد نظر و پاسخ ارسالی این عزیزان از نظر خوانندگان می گذرد. از آنجایی که برخی از دوستان در پاسخ های ارسالی خود، به نکات دیگری، فراتر از پرسش های مطرح شده، نیز اشاره کرده بودند، نشریه پنجره ایرانیان دخل و تصرفی در این پاسخ ها انجام نداده و کلیه مطالب ارسالی این دوستان را درج کرده است. با این امید که همه مخاطبان، این نشریه را محملی برای بیان دیدگاه ها، پیشنهادها، انتقادها و حتی دردل های صنفی خود بدانند.
پرسش 1: از نظر شما توافق صورت گرفته و تغییرات (مثبت یا منفی) پیش رو چه تأثیراتی بر صنعت در و پنجرۀ کشورمان بر جای خواهد گذاشت؟
پرسش 2: آیا اتحادیهها، انجمنها و دیگر تشکل ها صنفی میتوانند در این تحولات نقشی برعهده داشته باشند؟
برای مشاهده فایل پی دی اف کلیک کنید.
نشریه پنجره ایرانیان ــ سال هشتم ــ شماره 95 ــ شهریور 94