نشریه پنجره ایرانیان، سال هفتم ، شماره 74، آذرماه 1392
دکتر محمود شیخ زینالدین، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اعلام این خبر گفت: این محصول در راستای بهبود خواص اتصالات پیویسی و تولید تجاری یک نوع نانوکامپوزیت جدید با خواص ضربه و حرارتی بالا تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از محصولات مهم در صنعت پیویسی، تولید اتصالات پیویسی سخت است، افزود: این قطعه در صنعت ساختمانی بسیار مورد استفاده است. رییس این مرکز علم و فناوری با بیان اینکه بزرگترین مشکل در تولید محصول داخلی، مقاومت پایین در برابر ضربه و خواص حرارتی است، ادامه داد: فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با ارائه فرمولاسیونی حاوی درصد بسیار اندکی از نانوذرات، این مشکل را به طور کامل رفع کردهاند، به گونهای که این محصول از لحاظ خواص فیزیکی، مکانیکی و حرارتی قابل رقابت با نمونههای خارجی شده است. وی اضافه کرد: یکی دیگر از ویژگیهای برجسته این محصول، استفاده از نانوذرات، در تولید صنعتی آن است که به دلیل عدم افزایش چشمگیر قیمت تمام شده پیویسی، توان رقابتی فوقالعاده را به تولید کنندگان داده است.
شیخ زین الدین در خصوص ویژگیهای این محصول گفت: یکی از بزرگترین مشکلات در کاربرد اتصالات پیویسی، شکنندگی و خواص حرارتی پایین است که به طور عمده در حین حمل و نقل و در دماهای بالا وجود دارد.
وی ادامه داد: نانوذرات، طی مکانیزمهای مختلف، این مشکلات را رفع کرده و باعث تولید محصولی برتر میشود که در این محصول، با استفاده از مکانیزم حفره سازی، بهبود خواص ضربهپذیری اتصالات پیویسی حاصل شده است.
رییس شهرک علمیو تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه در این مکانیزم به دلیل مساحت بالای سطح نانوذرات در تماس با پیویسی، حفرههای ریز زیادی در سطح مشترک ایجاد شده است که در اثر انرژی ضربه، توان و امکان ایجاد و رشد ترک را پیدا نمیکند، افزود: بهبود خواص ضربه اتصالات به گونهای است که نمونهها در اثر سقوط از ارتفاع بیش از ۱۵ متر نیز نمیشکنند. وی عنوان کرد: همچنین بهبود خواص حرارتی نمونهها و ظاهر بسیار زیبا و شکیل نمونههای حاوی نانوذرات از ویژگیهای دیگر این محصول است.