نشریه پنجره ایرانیان، سال هفتم ، شماره 75، دیماه 1392
منوچهر جعفری، با اشاره به راهکارهای اصلی کم هزینه و بدون هزینه صرفه جویی انرژی در سیستمهای روشنایی، توضیح داد: تعویض لامپها پس از سپری شدن مدت زیادی از عمر لامپ و به تبع آن کاهش میزان نوردهی آنها و تمیز کردن دورهای گرد و غبار و کثیفی از قابها، سطوح داخلی چراغها و لامپها به منظور افزایش 15 درصدی نور لامپها در کاهش مصرف انرژی تاثیرگذار است.
وی، استفاده از روشنایی روز، استفاده از لامپهای مناسب و خاموش کردن لامپهای اضافی را از دیگر راهکارهای مدیریت مصرف برق در منازل عنوان کرد.جعفری در خصوص مدیرت مصرف برق در منازل، اظهار کرد: سیستمهای روشنایی یکی از مهمترین مصرف کنندگان انرژی الکتریکی در کشور است و بر اساس مطالعات انجام شده، سیستمهای روشنایی در ساختمان 26 درصد از مصرف برق تجهیزات خانگی در کشور را در بر میگیرد.
وی با اشاره به همکاری شرکت توزیع برق و آموزش و پرورش در جهت مدیریت الگوی مصرف، اظهار کرد: گامهای خوبی برای بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف با همکاری آموزش و پرورش برداشته شد.جعفری افزود: به منظور آشنایی دانش آموزان مقاطع متوسطه، برنامه آموزش مدیریت مصرف برق در سطح مدارس استان درحال اجراست. در این طرح پس از آموزش دبیران، دانش آموزان نیز با اصول مصرف بهینه برق و روشهای استفاده مناسب از لوازم برقی خانگی آشنا میشوند.وی، اجرای اینگونه برنامهها را در رشد آگاهی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور، ضروری دانست و گفت: انجام چنین برنامههایی به صورت مستمر در دستور کار شرکت توزیع نیروی برق مازندران قرار دارد.
جعفری، حرکت توزیع برق برای فراهم کردن بستر لازم توسط آموزش و پرورش در زمینه مدیریت مصرف را با ارزش توصیف کرد و ادامه داد: وظیفه آموزش و پرورش، تسهیل و سرعت بخشیدن به امور آموزشی است و آینده نگری در حوزه فرهنگ جامعه از وظایف اصلی ما به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران، نقش معلمان در فرهنگ سازی مدیریت مصرف را تاثیرگذار عنوان کرد و یادآور شد: قصد داریم از طریق آگاه سازی و اطلاع رسانی به قشر آینده ساز ایران به هدف نهایی که همان بنیان نهادن فرهنگ مصرف صحیح برق در میان خانوارهای مازندرانی است دست یابیم. آموزش روشهای صرفهجویی به کودکان و نوجوانان نقش مهمی در پیشگیری از اتلاف انرژی و رواج فرهنگ استفاده بهینه در خانواده دارد.مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران عنوان کرد: با توجه به رشد سریع مصرف انرژی الکتریکی در کشور و کمبود منابع تولید آن، توجه به مصرف انرژی و یافتن روشهایی که بتواند با حفظ کارآیی قبلی، منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی در سیستمهای روشنایی شود، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران همچنین به روند شکل گیری تعرفههای برق اشاره کرد و ادامه داد: تعرفههای برق، اهرمی است که از یک طرف میتواند منابع مالی مورد نیاز جهت تامین هزینههای جاری و سرمایهای را فراهم و از طرف دیگر با بکارگیری تمهیداتی مشترکین برق را تشویق به مصرف بهینه میکند. جعفری خاطرنشان کرد: با گذشت زمان، مصرف برق در ساعات اوج بار (4 ساعت اولیه شب) افزایش قابل توجهی نسبت به سایر ساعات شبانه روز پیدا کرد، لذا نرخ برق در ساعات اوج بار بیشتر از سایر ساعات شبانه روز اعمال میشود.
وی یادآور شد: تاکنون آموزشهایی که در تمام سطوح داده شده و اطلاع رسانیهای خوبی که صورت گرفته نتایج خوبی در پی داشته و نشان میدهد که سطح اطلاعات و آگاهی عمومی مردم افزایش یافته و کمک خوبی به اقتصاد خانواده مشترکان شده است. مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران تصریح کرد: مازندران از نظر نحوه محاسبه مشترکان خانگی جز مناطق گرمسیر محسوب میشود و دوره روزهای گرم از 15 خرداد تا 15 شهریور است.به گفته وی، کنتورهای دیجیتال با سه زمان میان باری، اوج بار و کم باری تنظیم شدهاند که ساعات اوج بار از ساعت 20 تا 24 را شامل میشود.