ایرانی مقیم آمریکا نسل جدید توربین بادی ساخت

محقق ایرانی دانشگاه پوردو: (Purdue) آمریکا موفق به طراحی و ساخت نسل جدید توربین‌های بادی تولید برق با الگوبرداری از فناوری بومی ‌بادگیرهای استان یزد شد.
  • شنبه 3 اسفند 1392 ساعت 10:25

این محقق ایرانی اظهار کرد: این توربین بادی با نام اینولکس ( Invelox) به عنوان اختراع در آمریکا و چند کشور اروپایی به ثبت رسیده است.  

داریوش اعلایی افزود: اینولکس به معنای افزایش سرعت باد است و با حذف ابر پروانه‌ها در بالای ستون‌های غول پیکر، مزایای تازه‌ای را وارد بازار تولید انرژی می‌کند. وی با اشاره به این که در این سیستم مانند بادگیرهای یزد یک روش ساده موجب جذب باد، افزایش سرعت آن و تولید نهایی برق در اینولکس می‌شود، اظهار کرد: در این توربین به یک چهارم سرعت باد نسبت به توربین‌های بادی سنتی برای تولید برق نیاز است. این دانشمند ایرانی، اینولکس را فاقد هرگونه آلایندگی زیست محیطی خواند و افزود: ایمنی کامل در مراحل استفاده، نداشتن صدا و هرگونه قسمت گردنده در بالای دکل از دیگر مشخصات این سیستم نوین تامین انرژی سبز است. وی با تاکید بر توجیه اقتصادی این روش، هزینه تولید برق از روش اینولکس را معادل یک پنجم هزینه‌های توربین‌های بادی سنتی عنوان و اضافه کرد: این روش نسبت به استفاده از سوخت‌های فسیلی در چرخه تولید برق 50 درصد صرفه‌جویی اقتصادی به همراه دارد.

وی با اشاره به قابلیت تولید انرژی شش برابری این توربین‌ها در مقایسه با توربین‌های بادی معمولی ادامه داد: قابلیت کارکرد در سرعت پایین باد (سه کیلومتر در ساعت) و احداث در مساحت کمتر و ارتفاعات پایین‌تر، هزینه تعمیر، نگهداری و سرمایه‌گذاری اولیه کمتر از دیگر مزایای اینولکس است. این مخترع با بیان اینکه صنعت تولید برق توسط باد در یکصد سال گذشته نتوانست جایگاه خود را در صنعت انرژی به عنوان فناوری سبز و ارزان بدست آورد، اظهار کرد: اینولکس جایگزین مناسبی برای توربین‌های بادی سنتی و گاز طبیعی است. اعلایی با اشاره به سهم اندک ایران در استفاده از باد برای تولید برق، از آغاز مذاکرات اولیه جهت استفاده از این فناوری در کشور خبر داد و گفت: با توجه به وجود مناطق کویری در استان‌های سیستان و بلوچستان، قم و سمنان، می‌توان حداکثر استفاده از این مناطق را برای تولید برق داشت. وی تصریح کرد: با استفاده از توربین می‌توان با جلوگیری از هدر رفت منابع نفتی و گازی کشور، طرحی مفید برای انرژی در خاورمیانه و ایران پیاده کرد.

وی با اشاره به تولید 25 مگاوات برق توسط بزرگترین سازه اینولکس از اجرایی شدن این روش در آمریکا خبر داد و گفت: بزوی کشورهای اروپایی، چین، کره جنوبی و امارات متحده عربی نیز از انرژی پاک این توربین استفاده خواهند کرد. وی تاکید کرد: مایلم که این روش تولید برق پاک و صلح آمیز در ایران نیز اجرایی شود و دنبال اخذ مجوزهای لازم برای انتقال این فناوری به کشور هستم.


ثبت نظر

ارسال