ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در کویرهای ایران

پنجره ایرانیان: یک مقام مسئول در وزارت نیرو با تشریح فرصت‌های سرمایه گذاری در صنایع برق ایران جزئیات ایجاد 7 مزرعه بزرگ برق بادی ایران را اعلام کرد و گفت: در مناطق مرکزی و کویری ایران پتانسیل تولید سالانه بیش از 200 میلیارد کیلووات ساعت برق خورشیدی وجود دارد.
  • دوشنبه 29 اردیبهشت 1393 ساعت 11:44

به گزارش مهر، علی‌اصغر اسماعیل‌نیا  با اشاره به راه‌اندازی تارنمای سرمایه‌گذاری در صنعت آب و برق گفت: یکی از اهداف وزارت  نیرو از طراحی این درگاه الکترونیکی، ایجاد مدیریت یکپارچه و هماهنگی بین سازمانی جهت تسهیل در سرمایه‌گذاری صنایع آب و برق است.
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات بازار آب و برق با بیان اینکه این سامانه شامل بخش‌هایی نظیر نحوه دریافت مجوز سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و پروژه‌های صنعت آب و برق به تفکیک در هر بخش، فهرست فرصت‌ها و پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در هر بخش، نحوه تامین مالی طرح، مشوق‌ها و مزیت‌های موجود است، تصریح کرد: امکان‌سنجی اقتصادی یک طرح سرمایه‌گذاری، شرایط احراز توانمندی برای فعال شدن در طرح‌ها، معرفی متقاضیان به سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها برای دریافت مجوز و ارائه کد رهگیری به سرمایه‌گذاران جهت پیگیری امور مرتبط از دیگر امکانات این سامانه است.
این مقام مسئول درباره توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور، اظهار داشت: به منظور توسعه این نوع نیروگاه‌ها از سال گذشته با تعدیل در نرخ خرید برق، توسعه سرمایه‌گذاری در این حوزه شدت گرفته است.
وی مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال بهره‌برداری توسط بخش خصوصی تا اردیبهشت‌ماه امسال را حدود 31.5 مگاوات بیان کرد و افزود: تاکنون ظرفیتی معادل 4458 مگاوات موافقت‌نامه اولیه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر صادر شده و برای 214 مگاوات ظرفیت نیروگاهی پروانه احداث صادر شده است که عمده آن مربوط به نیروگاه‌های بادی است.
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات بازار آب و برق و خصوصی‌سازی وزارت نیرو افزود: همچنین به میزان 1039 مگاوات با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرارداد خرید تضمینی برق مبادله شده است.
اسماعیل‌نیا با یادآوری اینکه پتانسیل بادی در برخی از سایت‌های داخلی با بهترین سایت‌های بادی جهان برابری می‌کند، بیان کرد: در مجموع، پتانسیل بادی کشور ایران به‌لحاظ صرفه اقتصادی براساس مطالعه‌های انجام گرفته در سازمان انرژی‌های نو ایران حدود 15،000 مگاوات تخمین زده می‌شود.
وی بهترین مناطق کشور از نظر پتانسیل بادی را منطقه خواف در جنوب خراسان‌ رضوی، منطقه بینالود در شمال خراسان‌ رضوی، منطقه منجیل در رودبار گیلان، منطقه تاکستان در قزوین، مناطق سراب و اهر در آذربایجان‌شرقی، منطقه میل نادر در اطراف زابل در سیستان و بلوچستان و مناطقی از استان سمنان عنوان کرد.
این مقام مسئول درباره ظرفیت‌های کشور در حوزه انرژی خورشیدی هم توضیح داد: ایران بر روی کمربند آفتابی جهان واقع شده است؛ از این رو دارای بهترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه احداث نیروگاه خورشیدی است.
وی ادامه داد: به‌عنوان نمونه، مناطق وسیعی در کشور وجود دارند که در حدود 5.5 کیلووات ساعت در مترمربع در روز از تابش انرژی خورشیدی برخوردارند که این میزان با بهترین مناطق جهان برابری می‌کند.
این مقام مسئول یادآور شد: در بیشتر مناطق مرکزی و کویری ایران در حدود 300 روز آفتابی در سال ثبت شده است به‌نحوی که اگر در این مناطق مساحتی در حدود 100 کیلومتر در 100 کیلومتر پنل‌های فتوولتائیک نصب شود، بیش از 200 میلیارد کیلووات ساعت در سال برق تولید کند که این میزان با کل مصرف سالانه برق کشور برابری می‌کند.
به گفته مدیرکل دفتر تنظیم مقررات بازار آب و برق و خصوصی‌سازی وزارت نیرو مستعدترین مناطق کشور برای تولید برق خورشیدی را مناطق مرکزی کشور مانند استان‌های کرمان، یزد، اصفهان و فارس هستند.
وی کمبود منابع مالی را یکی از دغدغه‌های وزارت نیرو برای توسعه انرژی‌های زمین‌گرمایی بیان کرد و افزود: با توجه به اینکه ایران در منطقه زلزله‌خیز و آتشفشانی قرار گرفته می‌تواند دارای پتانسیل‌های مناسبی برای تولید انرژی زمین‌گرمایی باشد که وجود شمار زیادی چشمه‌های آب گرم بیانگر وجود چنین فرصت‌هایی در کشور است اما به‌دلیل کمبود منابع مالی، تاکنون به‌جز منطقه مشگین‌شهر (منطقه سبلان)، سایر مناطق کشور مورد ارزیابی فنی و مهندسی برای شناسایی این پتانسیل قرار نگرفته است.
اسماعیل نیا در پایان خاطرنشان کرد: در منطقه مشگین‌شهر با حفر 11 حلقه چاه، نزدیک 200 مگاوات پتانسیل زمین‌گرمایی شناسایی شده است.


ثبت نظر

ارسال