معادل فارسی عبارت کرتینوال (Curtain Wall)، دیوار پردهای است. وجه مشترک دیوار و پرده کاربرد آن دو بهعنوان حائلی میان دو فضاست که البته یکی سخت و سنگین و دیگری سبک و قابلانعطاف است. از درآمیختن این دو ترکیبی بهدستآمده که هم از استحکام و مقاومت دیوار و هم از زیبایی و سبکی پرده برخوردار است؛ بدین سبب نام آن را کرتینوال گذاشتند.
نماهای کرتینوال هیچ باری بهغیراز نیروی وزن خود و نیروهای دیگر جانبی مانند باد را تحمل نمیکنند و باری از ساختمان بر دوش آنها نیست؛ ازاینرو به سازههای کرتینوال سازههای خودایستا میگویند. نمای کرتینوال انواع و اقسام بسیاری دارد و پرکاربردترین آنها نماهای کرتینوال شیشهای است.
یکی از مهمترین ویژگیهای کرتینوال عایق حرارتی، رطوبتی، صوتی بودن آن است. این امر باعث بهینهسازی دمای محیط و نور میشود بنابراین نیاز ساختمان به مصرف انرژی الکتریکی را کاهش میدهد. از سوی دیگر، چون کرتینوالها سازههای بسیار سبکی هستند بار کلی وارد بر ساختمان را کاهش میدهند و همچنین رفتار خوبی در مقابل زلزله دارند و درنهایت سهولت در نصب و زیبایی و مقرونبهصرفه بودن این نما سبب برتری آنها به سایر نماهای ساختمانی میشود.
ازنقطهنظر فنی، کرتینوال ها درواقع شاسیها و لاملهایی هستند که در اطراف پروژه قرار میگیرند و شیشههای نمای ساختمان بهجای اینکه روی خود ساختمان نصب شوند روی سازه کرتینوال نصب میشوند. ازاینرو وزن وارده بر ساختمان کاهش مییابد؛ این کاهش وزن سبب میشود که مقاومت ساختمان نسبت به زلزله افزایش یابد. ازجمله نماهای کرتینوال در کشورمان میتوان به نمای ساختمان جدید بورس در سعادتآباد تهران اشاره کرد.
برای دیدن فایل کامل پی دی اف کلیک کنید
نشریه پنجره ایرانیان-سال سیزدهم-شماره 156/مهر 99