دروپنجره یکی از مهمترین بخشهای یک ساختمان است که علاوه بر زیبایی که به ساختمان میدهد در مصرف انرژی نیز نقش بهسزایی دارد، هم از نظر مصرف برق به منظور تامین روشنایی و سرمایش هم از نظر گاز طبیعی به منظور تامین گرمایش؛ و همچنین در کنترل ورود آلودگیهای صوتی به داخل ساختمان نقش حائز اهمیتی دارد. از اینرو مهندسان زیادی در زمینه دروپنجره تحقیقات گستردهای انجام دادهاند. دروپنجرهها از نظر طراحی شکل ظاهری و جنس تا نوع شیشه و غیره مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. جنس دروپنجرهها معمولا چوبی، فلزی، آلومینیومی و یوپیویسی هستند. امروزه دروپنجرههای آلومینیومی یکی از پرکاربردترین جنسهای استفادهشده در دروپنجره هستند. در این مقاله به بررسی ویژگیهای دروپنجره آلومینیومی میپردازیم.
آلومینیوم یکی متریال رایج در ساخت پروفیلهای دروپنجره است و از گذشته تا به امروز در صنعت ساختوساز مورد استفاده قرار گرفته است. آلومینیوم وزن سبکی دارد و در مقایسه با آهن برای تولید دروپنجره مناسبتر است. پنجره آلومینیومی دارای تنوع فریم، رنگ، یراقآلات و بازشو است که میتواند نیازهای صنعت ساختمان را برآورده سازد.
از جمله مزایای پروفیلهای آلومینیومی سختی آن است. بهطورکلی سختی آلومینیوم حدود 27 برابر متریالهای دیگر است. سختی دروپنجرهها یکی از خصوصیاتی است که از جنبههای مختلف اهمیت پیدا میکند، برای مثال در مناطق زلزله خیز این امر از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
استحکام و قدرت خمش بالا یکی دیگر از مسائل حائز اهمیت در ساخت دروپنجره محسوب میشود. ازآنجاییکه پنجرههای امروزی ابعاد بزرگی دارند و همگی برای مطابقت با قوانین ملی ساختمان از شیشههای دوجداره بهره میبرند، وزن زیادی دارند اینجاست که استحکام و قدرت خمشی فریم یا پروفیلی که فرم پنجره از آن ساخته شده است، بسیار اهمیت دارد. پروفیلهای آلومینیومی از آلیاژ 6063 ساخته میشوند و از این نظر استحکام بالایی دارند. قدرت خمشی و استحکام پروفیلهای آلومینیوم چند برابر متریالهای مشابه است. بنابراین، اگر پنجرههای بزرگ با ابعاد شیشه بزرگ دارید، به منظور مسائل ایمنی و زیبایی یک منظره یک تکه، از پروفیلهای آلومینیومی استفاده کنید.
برای دیدن فایل کامل پیدیاف کلیک کنید
نشریه پنجره ایرانیان- سال چهاردهم- شماره 160- بهمن 99