به گزارش مهر، محققان شرکت "الفبای انرژی" در آمریکا مدعی هستند محصول جدیدشان بزرگترین ژنراتور الکتروحرارتی جهان است.درحال حاضر نیروگاه های تولید برق مقادیر هنگفتی از انرژی مصرفی را در قالب حرارت تلف میکنند. برآورد میشود بین 40 تا 80 درصد از سوختی که در این نیروگاهها برای تولید برق مصرف میشود به شکل حرارت تلف شده از بین میرود.اکنون این فناوری نوین نه تنها صرفه جویی چشمگیری در مصرف سوخت به همراه دارد بلکه آلاینده های کربنی به مراتب کمتری روانه محیط زیست میکند.
این ژنراتور از ماده الکتروحرارتی پربازده جدیدی که در دانشگاه میشیگان تولید شده استفاده میکند. مواد الکتروحرارتی که به طور کلی گرما را به برق تبدیل میکنند سالهاست شناخته شده اند اما گران بودن این مواد موجب شده تا کاربرد چندان زیادی برای آن تصور نشود. حتی استفاده از آنها در فضاپیماها نیز چندان مقرون به صرفه نیست.
رئیس شرکت الفبای انرژی مدعی است این ژنراتور با نصب به لوله خروج گازهای داغ یک ژنراتور یک هزار کیلوواتی، الکتریسیته لازم برای صرفه جویی به میزان 52 هزار و 500 لیتر سوخت دیزل در هر سال را به همراه دارد.برآورد میشود نخستین سری مشتریان این فناوری نوین شرکتهای معدنی، نفتی و گازی باشند که از ژنراتورهای بزرگ برای تولید برق در تأسیسات دورافتاده شان استفاده میکنند. بدین ترتیب سالانه میلیونها لیتر سوخت در سراسر جهان صرفه جویی میشود.