به گزارش ایسنا، دلایل مختلف اجتماعی از جمله بالا رفتن سن ازدواج، طلاق، کهنسالی و.. باعث افزایش تعداد خانوار های تک نفره بویژه در کلان شهر های کشور شده است.
با توجه به ضرورت رعایت حقوق اجتماعی، فردی و قانونی این افراد حق اجاره و یا خرید خانه در بنگاه های املاک شهر ها باید به آسانی وجود داشته باشد.آمار موجود حاکی از آن است که تعداد خانوارهای تک نفره و مجرد رو به افزایش است به همین دلیل باید روند تامین مسکن برای این افراد در کشور به آسانی وجود داشته باشد ، چرا که بر اساس قانون اساسی داشتن سر پناه مناسب حق هر خانوار ایرانی است .
رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران در این رابطه با تایید رشد روزافزون تعداد خانوارهای تک نفره در پایتخت و همچنین در سایر شهرهای کشور، تامین مسکن برای این اقشار را نیز از حقوق مدنی و مطابق با قانون اساسی کشور دانست ، گفت: بر این اساس، هیج نهادی از جمله مشاوران املاک نمی تواند به صرف مجرد بودن افراد یا تمایل به زندگی مستقل، در تامین مسکن مورد نیاز این افراد خدشه وارد کرده یا ایجاد مانع کنند.
عقبائی با بیان اینکه مسئله رشد روزافزودن تعداد خانوارهای تک نفره که به بنا به دلایل مختلف به اجبار یا بنا بر میل شخصی، خواهان زندگی مستقل و تامین مسکن هستند، در حال حاضر از واقعیت های جامعه ما محسوب می شود و نمی توان آن را انکار کرد، تصریح کرد: بهتر است با برخورد هر چه شفاف تر با این گونه پدیده های اجتماعی به جای برخوردهای قهری و غیر واقع بینانه، زمینه را برای تامین مسکن آن گروه از افرادی که به علل مختلف از جمله تحصیل، دوری از خانواده، بالا رفتن سن ازدواج، طلاق، کهنسالی و ... مجبور به سکونت در قالب خانوارهای تک نفره هستند را فراهم کنیم.
وی با اشاره به نقش مشاوران املاک در برخورد مناسب با این اقشار، ادامه داد: در حوزه معاملات به ویژه در بازار اجاره مسکن، با توجه به حساسیت هایی که از جانب برخی مالکان برای اجاره مسکن به افراد مجرد یا خانوارهای تک نفره وجود دارد، بنگاه های مسکن لازم است ضمن پیگیری و شناسایی هویت دقیق این گروه از موجران، نگرانی مالکان ناشی از برخی حساسیت های موجود را برطرف کنند.
رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران به ایسنا گفت: موجران و مشاوران املاک باید توجه داشته باشند که در حال حاضر قوانینی وجود ندارد که حق تامین مسکن را از خانوارهای تک نفره یا افراد مجرد سلب کند و در این فرآیند مشاوران املاک هستند که باید ضمن شناسایی دقیق این متقاضیان، آنها را نسبت به حساسیت های موجود آگاه کرده و زمینه را برای یک معامله بدون مشکل فراهم کنند.
وی افزود: از سوی دیگر مشاوران املاک باید در این معاملات که بین یک مستاجر مجرد یا خانوار تک نفره و موجر منعقد می شود تمام موارد را به صورت دقیق و شفاف در اجاره نامه درج کنند. به خصوص اینکه تعداد دقیق افراد و همچنین هویت آن ها را به صورت کامل و مشخص، در متن اجاره نامه ذکر کنند.
عقبائی ادامه داد: همچنین مشاوران املاک وظیفه دارند پس از اطمینان از هویت این متقاضیان، شرایط و مشخصات و هویت دقیق آنها را به صورت کاملا شفاف برای موجر توضیح دهند و رضایت وی را برای اجاره واحد مسکونی به این متقاضیان جلب کنند.
وی تاکید کرد: اگر واحد مسکونی معرفی شده به بازار اجاره در ساختمانی قرار دارد که نسبت به سایر مجتمع های مسکونی از حساسیت های بالاتری نسبت به سکونت خانوارهای تک نفره در آن برخوردار است، مشاور املاک باید با بیان این حساسیت به متقاضی اجاره آن واحد، حقوق همسایگان و نظر آنان را به عنوان موضوعی مهم مد نظر قرار دهد و آن واحد را به شخصی اجاره دهد که هویت وی از همه نظر مشخص و قابل تایید باشد.
عقبائی با بیان اینکه مشاوران املاک با نگارش دقیق، منطقی و اصولی قرادادهای اجاره به خصوص قراردادهایی که واحد مسکونی قرار است به شخصی مجرد اجاره داده شود، باید موجبات کاهش تخلف در این حوزه را فراهم کنند تصریح کرد: هم چنین علاوه بر تمام این موارد، هیچ موجر یا مشاور املاکی حق ندارد به صرف مجرد بودن افراد در هنگام اجاره، نسبت به فرد متقاضی تفتیش بیش از حد داشته باشد یا از وی حق و حقوقی بالاتر از عرف پورسانت بنگاه های مسکن مطالبه کند، علاوه بر این، مالکان نیز حق دریافت اجاره بیشتر از افراد مجرد به صرف تک نفره بودن این خانوارها را ندارند.
با توجه به شرایط موجود و افزایش تعداد این افراد در جامعه باید دید روند فراهم کردن سرپناهی مناسب به آسانی وجود خواهد داشت و از میزان مشکلات این افراد در این زمینه کاسته می شود؟؟