علیرضا دائمی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه سیاست ما نه افزایش قیمت است و نه کاهش آن افزود: عرضه رایگان آب و برق به خانوارهای کم مصرف درست نیست، چرا که برای تامین آب و برق هزینه می شود.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو به دنبال افزایش یا کاهش قیمت آب و برق نیست، به احتمال تغییر تعرفه در چارچوب گام سوم هدفمندی یارانهها اشاره کرد و گفت: در واقع ما به سمتی می رویم که تخفیف قیمت برای کم مصرفان و پرداخت هزینه برای پرمصرفان بیشتر میشود، به گونهای که مشترکان کم مصرف که در گذشته نیز هزینه کمتری می پرداختند، تعرفه پایینتری را پرداخت خواهند کرد، اما تعرفه در مقاطع مصرف بالاتر افزایش مییابد. ما می خواهیم متوسط قیمت همچنان باقی بماند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به اینکه عرضه رایگان آب و برق به کم مصرفان از سوی دولت یا وزارت نیرو پیشنهاد نشده بلکه نمایندگان مجلس آن را مطرح کردهاند، گفت: براساس آنچه نمایندگان پیشنهاد دادند که مورد تایید دولت نیست، عرضه آب و برق به کسانی که ماهانه کمتر از 15 متر مکعب (15هزار لیتر) آب و 100 کیلووات ساعت برق مصرف میکنند، رایگان می شود.
دائمی با تاکید بر اینکه رایگان بودن عرضه آب و برق برای مشترکانی که ساختمانهای خالی و ویلا دارند منطقی نیست و امکان ندارد گفت: عرضه رایگان آب و برق منجر به کاهش درآمد وزارت نیرو میشود که به طور یقین در خدمت رسانی اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه باید دید در کمیسیون تلفیق مجلس چه تصمیمی برای قیمت آب و برق گرفته می شود، گفت: هنوز دولت نظر خود را در مورد پیشنهاد مطرح شده در لایحه رفع موانع تولید در این زمینه ارائه نکرده است.معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تاکید بر اینکه نگاه به آب و برق باید اقتصادی باشد خاطرنشان کرد: آب و برق کالایی هستند که برای تولید آن هزینه شده است.
دائمی در پاسخ به این پرسش که عرضه رایگان آب و برق چگونه به رفع موانع تولید کمک خواهد کرد گفت: این مساله از یک زاویه ممکن است به صنایع کم مصرف کمک کند و آن ها تقویت شوند، اما باعث زیان دیدن تولیدکنندگان آب و برق خواهد شد.در لایحه رفع موانع تولید مطرح شده که آن دسته از خانوارهایی که پایین تر از حد مجاز آب، برق و گاز استفاده می کنند می توانند از خدمات رایگان بهره ببرند.