عباس شعری مقدم، با اشاره به افزایش تولید خوراک واحدهای پتروشیمی در بخشهای بالادستی صنعت نفت گفت: پیش بینی می شود امسال حداقل 10 میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده شود.وی تدوین نقشه راه صنعت پتروشیمی برای توسعه این صنعت را مهمترین کار انجام شده شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 93 دانست و گفت: این نقشه راه در هفت جلد و تفصیلی، جزئیات توسعه این صنعت را در هشت سال آینده شرح داده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی کمکهای مقرراتی و مالی به طرحهای پتروشیمی را با پیشرفت بالای 90 درصد یکی از اولویتهای اصلی کاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 94 اعلام کرد و گفت به عنوان مثال فاز 2 پتروشیمی کاویان، 3 طرح پتروشیمی در مسیر خط لوله اتیلن غرب و پتروشیمی مرودشت فارس هم اکنون در مراحل نهایی هستند.
شعری مقدم با بیان این که پارسال با وجود همه چالشهای موجود در مسیر توسعه و نیز تولید محصولات، سهم پتروشیمی در اقتصاد کشور افزایش یافت گفت: پارسال در جذب سرمایه گذاریهای تازه برنامه های پیش بینی شده محقق نشد و امید می رود امسال بتوانیم سرمایه های تازه داخلی و خارجی را وارد صنعت پتروشیمی کنیم.
صنایع پتروشیمی ایران همچنان متعهد به توسعه توانمندیهای خود است و در این ارتباط ظرف یک تا دو سال آینده ظرفیتها و محصولات تازه ای وارد بازار می شود و در اوایل سال 2015 واحدهای پتروشیمی PVC همدان، مجتمع ایزوسیاناتها، پلی اتیلنهای خطی لرستان، آمونیاک-اوره هفتم، پلی اتیلنهای خطی مهاباد و فاز دوم خط لوله اتیلن غرب کشور نیز تمام می شود و محصولات خود را با تکمیل چند فاز از فازهای پارس جنوبی روانه بازار میکنند.
مقایسه شاخصهای مهم بخش پتروشیمی در سالهای ١٣٥٧ تا ١٣٩١ تاییدی است بر دستاوردهای صنعت نفت و گاز ایران در سالهای پس از انقلاب؛ در این مدت، تولید محصولات پتروشیمی از یک میلیون و ٦٠٤ هزار تن در سال به ٤١ میلیون تن در سال، افزایش نشان می دهد. تا پایان سال ١٣٩١ ظرفیت نصب شده در مجتمعهای پتروشیمی کشور به ٥٧ میلیون و ١٠٠ هزار تن افزایش یافته است.