وی در خصوص مزایای عایقبندی ساختمانها و استفاده از پنجرههای دوجداره و همچنین تهیه استاندارد برای هر ساختمان گفت: بخش عمدهای از انرژی در ساختمانها به دلیل عایق نبودن ساختمان هدر میرود لذا چنانچه ساختمانی دارای عایقبندی مناسب باشد ساختمان نیاز به سیستم سرمایشی و گرمایشی ندارد.
وی افزود: ما عملاً به دلیل پرتهای مختلف بخش از انرژی محیط داخل را به فضای بیرون منتقل میکنیم و برای تأمین آن میزان انرژی هدررفته باید هزینه اضافی را متقبل شویم.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی با اشاره به اینکه در خصوص عایقکاری ساختمانها وزارت راه و شهرسازی، سازمان مهندسی و شهرداریها دقت و سختگیریهای لازم را اعمال نمیکنند، بیان داشت: بیش از 6 درصد انرژی و 50 درصد برق کشور در ساختمانها مصرف میشوند، بنابراین لازم است تا با عایقکاری کامل ساختمانها در مصرف انرژی و برق صرفهجویی شود.
وی اضافه کرد: چنانچه عایقکاری مناسب برای کف و دیوارها انجام شود و در ساختمانها از پنجره دوجداره استفاده شود، علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی از ورود صداهای مزاحم نیز به داخل ساختمان ممانعت به عمل آمده و فضای آرامی را برای خانوادهها فراهم خواهد شد.
سجادی با بیان اینکه برای هر منطقه با توجه به اقلیم آن منطقه بایستی ساختمانها طراحی شوند، اضافه کرد: معماری ساختمانهای تهران برای ساختمانهای جنوب کشور مناسب نیست، همان طوری که معماری ساختمانهای شمالی کشور برای ساختمانهای غرب کشور مناسب نخواهد بود؛ ساخت خانههای با دیوار بلند در جنوب کشور و مناطق گرم با کوچههای باریک به همین دلیل بوده است.
مدیرعامل سابا با اشاره به نورپردازیهای نامتعارف در برخی ساختمانها که امروزه بهشدت در حال رشد است بیان داشت: پیمانکاران ساختمانها برای زیبا جلوه دادن ساختمانها به نورپردازیهای غیرمتعارف روی آوردهاند و برای یک ساختمان چهار طبقه با تعداد زیادی لامپ با زوایای مختلف نورپردازی غیراصولی را ایجاد میکنند که همین امر موجب شده تا مصرف برق بیش از حدی را بر شبکهها تحمیل میکنند که باید برای آن فکر اساسی کرد.
مدیرعامل سابا گفت: به دولت پیشنهاد دادهایم کسانیکه از گرفتن یارانه انصراف دهند به میزان مبلغ یارانه دریافتی در طول یک سال، لوازم خانگی با راندمان بالا و مصرف کم دریافت کنند.
وی افزود: با در اختیار گذاشتن لوازم کممصرف برقی مانند یخچال، به افرادی که از یارانه انصراف میدهند، از سویی صنعت تولید این لوازم رونق میگیرد و از سوی دیگر افرادی که از گرفتن یارانه انصراف دادهاند منتفع خواهند شد.
سجادی بودجه سالانه تصویبی طرحهای عمرانی سابا را 180 میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: بخش عمده این بودجه در رابطه با سیستم اندازهگیری هوشمند هزینه میشود.وی با بیان اینکه بودجه تحقیقی معمولاً از 30 تا 40 میلیارد تومان تجاوز نمیکند، افزود: ما میتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی برای رسیدن به اهدافمان استفاده کنیم.
سجادی با اشاره به اینکه در یخچالها با اختلاف هر پله از رتبه انرژی حدود 80 کیلووات ساعت صرفهجویی دارد، گفت: طرح جایگزینی مبرد R630a بهجای R134a در سامانه تبرید یخچال و یخچال فریزرها که جزو تکنولوژیهای روز دنیاست.وی اضافه کرد: به ازای هر تولیدکننده که در زمینه بهرهوری انرژی تسهیلات دریافت میکند یک نفر از سابا در شرکت مذکور مقیم شده و تا زمان پایان قرارداد تسهیلات، تمام امور را زیر نظر داشته تا طبق قرارداد عمل شود.
مدیرعامل سابا با بیان اینکه تمامی محصولات وارداتی در مبادی ورودی کنترل خواهند شد، گفت: بهجز کالاهایی که بهصورت قاچاق وارد کشور میشوند، تمامی کالاها باید دارای برچسب رتبه انرژی باشند و بهشدت نیز تحت کنترل قرار گیرند.وی در خصوص هزینه هدررفت انرژی در هر خانوار گفت: اگر با مدیریت در مصرف در هر خانوار 20 تا 30 درصد کاهش مصرف انرژی داشته باشیم، سالانه بهطور متوسط تا 2600 کیلووات ساعت از هدررفت انرژی جلوگیری خواهد شد.