او با بیان اینکه باد مانند آب نیست که درصورت عدم استفاده در زمین نفوذ کند و به سفرههای زیرزمینی بپیوندد، ادامه داد: باید در زمان از انرژی باد استفاده کرد و به همین خاطر هرچه زودتر نسبت به استفاده از انرژی باد اقدام کنیم، بهره بیشتری خواهیم برد.
زمین گرفتند اما، وزیر نیرو هم در این کنفرانس گفت: طی سالهای گذشته تعداد قابل توجهی سرمایهگذار جهت احداث نیروگاههای بادی و ... مراجعه کردند و زمین را نیز دریافت کردند اما وقتی به بخش تامین مالی رسیدند با توقف و تاخیر مواجه شدند.
حمید چیت چیان، با اشاره به اینکه انرژی های تجدید پذیر وبخصوص انرژی بادی مسئله ای است که سالها در اهداف سیاستها و برنامه های دولت و وزارت نیرو قرار دارد، گفت: اگر بخواهیم درست قضاوت کنیم متاسفانه اقداماتی که تاکنون انجام شده با اهدافی که وضع شده بود تطبیق ندارد و برنامه های وزارت نیرو با سرعت لازم پیش نرفته است. لذا باید تلاش بیشتری در وزارت نیرو و سازمانهای ذیربط صورت گیرد.
وی افزود: همواره اینگونه مطرح می شود که درکشوری که دارای ذخایر غنی سوخت فسیلی است چه نیازی به استفاده از انرژی های تجدید پذیر است و در جلسات مختلف نیز بارها به این سوال پاسخ داده شده اما همچنان برای برخی جای سوال است و باید پاسخ داده شود و یک برنامه مشترک ملی برای کشور تدوین شود.
وزیر نیرو در خصوص دلیل روی آوردن به انرژی های تجدید پذیر و پاسخ به سوال یاد شده، اظهار داشت: مهمترین دلیل این استکه شدت انرژی در کشور ما بالاست و عمده مصارف انرژی از منابع سوختهای فسیلی که منجر به انتشار مقادیر زیادی از گازهای گلخانه ای می شود. در حالی که جهان در مسیری حرکت می کند که در آینده برای انتشار گازهای گلخانهای محدودیت جدی وضع شود.
وی ادامه داد: اگر جهت بهرهگیری از انرژی های تجدید پذیرشونده استقبال شودبه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کمک می شود و چنانچه ما در این مسیر قرار گیریم انتخاب صحیحی است که در آینده از جریمه رها می شویم چرا که در صورت عدم مراعات بالاجبار مشمول هزینه های سنگین خواهیم شد.
چیتچیان درادامه با اشاره به اینکه تجربه نشان داده در استفاده ازنیروگاههای بزرگ با مشکل مواجهایم، تصریح کرد: مناطق مصرف از مناطق تولید برق جدا هستند و برای انتقال نیازمند توسعه هستیم زیرا این فاصله غیر از ریسک بالا تلفات زیاد را نیز منجر شده بنابراین اگر تولید را پراکنده کنیم بهرهوری بالا رفته و به اقتصاد برق کمک میشود.
وی با اشاره به لزوم توسعه دادن مناطق دور افتاده با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، اظهار داشت: یکی از مناطق خوب برای احداث نیروگاههای بادی شرق کشور از خواف تا سیستان و بلوچستان است که این مناطق از توسعهیافتگی کمتری برخوردار بوده و چنانچه نیروگاهها در این مناطق توسعه یابند اثرات قابل توجهی در معیشت و توسعه آنها و همچنین اشتغال خواهد داشت.
وی همچنین گفت: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیردربرنامه چهارم و پنجم و سیاستهای وزارت نیرو تاکید شده به طوری که در برنامه پنجم قانونگذارمکلف کرده که تا پایان این دوره از برنامه 5 هزار مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی نصب شود.