احمد تولا دبیر انجمن انبوهسازان اصفهان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به احتمال زیاد سال آینده با انباشت تقاضا مواجه میشویم. اگر این انباشت تقاضا پاسخ داده شود قیمتها هم کنترل میشود. در غیر این صورت به جهش قیمت منجر خواهد شد.وی افزود: بحث رکود مسکن ناشی از شکل ادواری این بخش است که هر چند سال یک بار شاهد رکود و مجددا رونق در این بازار هستیم. ولی این بار موضوع مقداری پیچیدهتر شده که به وضعیت اقتصاد در ابعاد داخلی و بینالمللی مربوط میشود.
این کارشناس مسکن با اشاره به مسکن مهر خاطرنشان کرد: مسکن مهر نقاط مثبت و منفی داشت و نمیشود یکجانبه آن را رد کرد. ولی عمده مشکل مسکن مهر تزریق پول زیاد به این بخش، پایین بودن کیفیتها، نامناسب بودن مکانها که غالبا در محلهای دور و پرت هستند، نبود زیرساختهایی همچون اشتغال، مراکز درمانی، تجاری، تحصیلی، سیستمهای آب و برق و گاز و واگذاری ساخت آنها به افراد غیرمتخصص بوده است.
تولا تصریح کرد: برخی تعاونی ها که وظیفهی اجرای پروژه های مسکن مهر را به عهده داشتند حتی یک بار در عمرشان خانه نساخته بودند و بخش اعظمی از آنها هنوز نتوانستند خانهها را تحویل دهند. لذا دولت تدبیر و امید اعتقاد داشت مسکن مهر روند خوبی نداشته است. با این حال دولت باید اجبارا به تعهدات قبلی عمل کند که کمابیش عمل کرده و مسکن مهر تقریبا رو به اتمام است.
این کارشناس مسکن گفت: تا وقتی نتوانیم اقتصاد مقاومتی یا دور از نفت را در کشور استوار کنیم به طور متوالی وضعیت رکود و تورم در بخشهای مختلف از جمله مسکن ادامه خواهد داشت. معمولا دولتها وقتی با تورم سرسامآور مواجه میشوند، برای فرار از تورم به سمت رکود میروند و بازار را دچار تنگی نقدینگی میکنند و میگویند به تورم فائق آمدیم؛ در حالی که از یک بیماری به نام تورم به بیماری دیگری به نام رکود پناه بردهاند. سپس ناچارا نقدینگی تزریق میشود و این سیکل معیوب ادامه مییابد. وی با بیان اینکه تنها راه فرار از این سیکل، رسیدن به تولید داخلی در تمام ابعاد برای ایجاد ثروت است، تصریح کرد: رونق صنعت، کشاورزی، گردشگری و سایر بخشها میتواند امکان درآمدزایی جامعه را افزایش دهد. اگر این اتفاق رخ دهد و نقدینگی به شکل پایدار و نه به شکل تورمی و دلالی ایجاد شود میتوان به رونق بخش مسکن هم امیدوار بود.