مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن:
به گزارش ایلنا، علی چگنی با بیان اینکه افزایش سقف تسهیلات سپرده ممتاز یکی از برنامه های بسته ضد رکود بود، اظهار کرد: در این برنامه میزان تسهیلات سپرده ممتاز در شهرهای کوچک ۴۰ میلیون، در مراکز استان ها ۵۰ میلیون و در تهران به ۶۰ میلیون تومان افزایش یافت. وی با تاکید بر اینکه بسته ضد رکود هنوز کامل نشده است، ادامه داد: برنامه های جدید بسته ضد رکود برای بازار مسکن در راه است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که سایر برنامه های این بسته در راستای تحریک تقاضا است یا تحریک عرضه، گفت: سایر برنامه هایی که هنوز اعلام و رسانه ای نشدند هم در راستای حمایت از تقاضا هستند البته این تحریک تقاضا به نوعی حمایت از سمت عرضه هم محسوب می شود.
چگنی ادامه داد: برخی از تسهیلات در نظر گرفته شده تنها شامل واحدهای مسکونی نوساز می شود که به افزایش تقاضا برای خانه های نوساز و افزایش تولید منجر خواهد شد. وی با اشاره به تهدید ثبات قیمت ها در یک بازه زمانی بلند مدت، گفت: همانطور که افزایش شدید قیمت برای مصرف کننده، بازار و تولید زیان بار است اگر قیمت ها در بازه زمانی بلند مدت کمتر از نرخ تورم افزایش یابد؛ جاذبه سرمایه گذاری را از دست می دهد.
چگنی ادامه داد: در این شرایط شاهد خروج سرمایه ها از بازار خواهیم بود و تولید به شدت کاهش می یابد و در سال های آتی با معضل کمبود خانه مواجه می شویم و همزمان مازاد تقاضا افزایش قیمت ها را به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه بازار مسکن باید یک سود معقولی داشته باشد، گفت: در حال حاضر سود بازار مسکن از نرخ سود بانکی کمتر است و رکود آثار بسیار منفی در بازار گذاشته است و شرایط سرمایه گذاری در این بازار شرایط خوبی نیست.