در جمع خبرنگاران مطرح شد:
به گزارش ایسنا، حسام عقبایی اظهار کرد: طی روزهای اخیر مباحثی مبنی بر عدم لزوم دریافت کد رهگیری معاملات مسکن مطرح شد که این مساله صحت ندارد. وی افزود: کد رهگیری مصوبه سال 1387 هیات وزیران است لذا قطعی و لازمالاجراست. براساس این مصوبه مقرر شده کلیه معاملات مسکن که در دفاتر مشاوران املاک تنظیم میشود باید کد رهگیری داشته باشد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران خاطرنشان کرد: پیش از سال 87 مشکلات ناشی از سوءاستفادههای متعاملین مسکن یکی از مهمترین دغدغهها و نگرانیهای مردم بود لذا بهترین کار ایجاد یک سامانه متمرکز بود که در سال 87 ایجاد شد.
عقبایی با تاکید بر لزوم همکاری کلیه دستگاهها با سامانه کد رهگیری گفت: به اعتقاد ما سازمان ثبت املاک و اسناد کل کشور نسبت به اتصال به این سامانه قصور کرده چراکه مردم زمانی که به سامانه مراجعه میکنند باید وضعیت پلاک ثبتی مورد معامله را رصد کنند که این اطلاعات در اختیار سازمان ثبت است ولی تا این لحظه این سازمان به سامانه وصل نشده است. دلیلش میتواند این باشد که معمولا مدیریتها در کشور ما جزیرهای است.
وی با بیان اینکه وقتی یک ملک معامله میشود باید وضعیت ملک از قبیل برق، آب، گاز، متراژ و سایر موارد آن مشخص شود و همچنین وضعیت طرف مورد معامله شفاف ارائه شود، گفت: این مسائل از دغدغههای طرفین معامله است لذا نهادها نهتنها نباید از سر و ته سامانه بزنند بلکه کلیه دستگاهها و نهادها باید نسبت به اتصال سامانه اقدام کنند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به اخباری مبنی بر لغو کد رهگیری طی روزهای اخیر گفت: با پیگیریهایی که انجام شد مشخص شد که یکی از رسانهها به اشتباه این خبر را منتشر کرده چراکه منظور دیوان عدالت اداری این بوده که سازمان امور مالیاتی الزامی برای دریافت کد رهگیری ندارد لذا آنها اعلام کردند که ما به هیچوجه نگفتیم کد رهگیری معاملات املاک لغو شده است. عقبایی تاکید کرد: اخذ کد رهگیری درآمدی ندارد بدین معنی که مشاورین املاک موظفند کد رهگیری را ارائه کنند و هیچ مبلغ اضافهای دریافت نکنند. بنابراین دریافت مبلغ اضافه از سوی مشاورین املاک یک تخلف صنفی است.
وی خاطرنشان کرد: 40 الی 50 درصد از املاک کشور سند ندارند با این حال این املاک نیز برای انجام معامله باید به مشاوران املاک مراجعه کنند و حتماً کد رهگیری دریافت کنند. رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران به مردم توصیه کرد قبل از خرید و فروش یا اجاره املاک خود حتماً کد پستی خود را از اداره پست دریافت کنند.
عقبایی در بخش دیگری از صحبتهای خود به ارائه آمار معاملات املاک از مهرماه تاکنون اشاره کرد و با بیان اینکه سیر معاملات از مهرماه تا بهمنماه سال جاری صعودی بوده است، گفت: در کل کشور در مهرماه سال جاری 77 هزار و 453 قرارداد خرید و فروش امضا شده است. در آبانماه 81 هزار و 200 قرارداد به امضا رسید. در آذرماه 85 هزار و 118 قرارداد داشتیم. در دیماه تعداد قراردادهای خرید و فروش 107 هزار و 738 مورد بود و در بهمنماه به 106 هزار و 496 قرارداد خرید و فروش رسیدیم.
وی اظهار کرد: همانطور که آمار و ارقام نشان میدهد از مهرماه تا بهمنماه سیر معاملات مسکن صعودی بوده اما این به معنای شکستن یخهای رکود مسکن نیست و پیشبینی من این است که معاملات مسکن در تابستان سال آینده رونق بگیرد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران بیان کرد: در اردیبهشتماه 95 بالانس بازار مسکن به وقوع خواهد پیوست. از اوایل خرداد خریداران ورود میکنند اما پروسه خرید مسکن زمانبر است لذا میتوان گفت از تابستان شاهد افزایش معاملات خواهیم بود و خیز دوم خروج از رکود در شش ماهه دوم سال آینده اتفاق میافتد.
عقبایی همچنین درخصوص لیزینگ مسکن گفت: من جزو مخالفان صددرصد لیزینگ هستم چراکه معتقدم این طرح بخش مسکن را دچار مشکل میکند البته باید فرصت خرید برای مردم فراهم شود اما هماکنون وام مسکن 60 میلیون تومان است که 10 میلیون تومان آن بابت خرید اوراق هزینه میشود. سوال من این است کجای دنیا یکششم مبلغ وام را در همان ابتدا میگیرند؟ وی همچنین به فروش اقساطی توسط انبوهسازان اشاره کرد و گفت: انبوهسازان طرح فروش اقساطی را ارائه کردند اما بانک مسکن اعلام کرد که برای تضمین تسهیلات پنج درصد کارمزد میخواهد که در هیچجای دنیا چنین ارقامی مرسوم نیست. بنابراین رویکرد لیزینگ در جهت منافع افراد خاصی است و منافع مردم را در نظر نمیگیرد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران همچنین به سومین نمایشگاه بینالمللی املاک و مستقلات اشاره کرد و گفت: سومین نمایشگاه بینالمللی املاک و مستغلات با حضور 18 کشور خارجی افتتاح میشود که بزرگترین نمایشگاه املاک و مستغلات از سال 2011 در منطقه است که 110 غرفه در آن شرکت میکنند. عقبایی اظهار کرد: یکی از اهداف این نمایشگاه یافتن راههای خروج از رکود مسکن است و فرصت ویژهای را برای انبوهسازان و فروشندگان مسکن ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه رویکرد نمایشگاه بینالمللی املاک و مستغلات این است که غرفههای خارجی ملزم به سرمایهگذاری در ایران هستند، تاکید کرد: نمایشگاههای قبلی غالبا به این صورت بود که خارجیها به ایران میآمدند و برای فروش خانه در کشور خودشان تبلیغ میکردند اما در این نمایشگاه ما اجازه فروش ملک خارج را از کشور را نمیدهیم. مدعی نیستیم که با این نمایشگاه معجزهای در اقتصاد رخ خواهد داد اما میتواند به ایجاد روند رو به رشدی در بخش مسکن کمک کند.