به گزارش ایسنا، امیرعلی رفیعی با اشاره به اینکه روش تولید و ساخت ساختمانهای مبتنی بر تکنولوژی تیلتآپ بینیاز از انرژی فسیلی ساخته میشوند، عنوان کرد: این ساختمانها از انرژیهایی همچون باد و خورشید برای سیستم گرمایشی و سرمایشی خود استفاده میکنند و تکنولوژی تیلتآپ یکی از روشهای نوین برای ساختمانسازی در جهان است که ساختمان در عرض 45 روز ساخته میشود و از آنجاییکه دیوارهها آماده و پیشساخته هستند، 2 روز صرف ساخت ساختمان شده و تزئینات داخلی منزل از قبیل کاشیکاری، نصب کابینت، سرامیک و غیره زمانبر است.
وی ادامه داد: تیلتآپ، تیلتاسلب یا تیلتوال، نوعی ساختمان یا یک تکنیک ساختوساز با استفاده از بتن است. این روش، شیوهای مقرون به صرفه و مؤثر در ساخت است؛ در این روش اجزای بتنی (یعنی دیوارها، ستونها، تکیهگاههای سازهای و غیره) روی دال بتنی شکل میگیرند و روش اجرای تیلتآپ اغلب برای اجرای ساختمانهایی با کاربری انباری، تجاری (مراکز خرید) و اداری که در آنها سرعت اجرا و مسائل اقتصادی اهمیت دارد، استفاده میشود.
رفیعی با اشاره به اینکه این روش، عمدتا برای ساخت ساختمانهای کوتاه مرتبه حداکثر تا چهار طبقه به کار میرود، افزود: با این روش میتوان ساختمانهایی با حداکثر 4 طبقه را ساخت و هماکنون سالیانه حدود ۷ هزار ساختمان در بیش از ۱۰۰ کشور جهان به این روش ساخته میشوند.
این کارشناس، درخصوص مزیتهای این روش نسبت به ساختوسازهای سنتی، تاکیدکرد: از مزیتهای اصلی این ساختمانها این است که بسیار سبک، ارزان، قابل حمل و بینیاز از انرژیهای فسیلی هستند؛ همچنین این ساختمانها در زمان وقوع زلزله و حوادث طبیعی تخریب نمیشوند و توان مقاومت در برابر زلزله 8 ریشتری را دارد و در صورت تخریب نیز پودر شده و آسیبی به افراد وارد نمیکند و میزان تلفات را به حداکثر میرساند و همچنین از لحاظ قیمت 40 درصد ارزانتر از سازههای سنتی است.
وی تصریح کرد: هماکنون این شرکت توانسته در شمال کشور در نقاط مختلفی انواع گوناگونی از این ساختمانها را بسازد و در شهر زنجان نیز یک ساختمان یک طبقه در منطقه علومپایه با این تکنولوژی ساخته شده است و افرادی که تمایل دارند به تعداد طبقات ساختمانهایشان بیفزایند، میتوانند با مجوز و تاییدیهای که از نظام مهندسی دریافت میکنند و با تقویت دیوارها اقدام به ساخت طبقات اضافی با این تکنولوژی کنند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، در مورد استقبال مردم از این روش، گفت: متاسفانه استقبال خوبی از این روش نوین در شهر صورت نگرفته است با وجود اینکه این تکنولوژی عایق صدا بوده و سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسبی را دارد و همچنین موجب صرفهجویی و بهرهوری در انرژیهای فسیلی شده ولی استقبال چندانی صورت نگرفته است.
رفیعی در پایان خاطرنشان کرد: این شرکت توانسته یک طرحی را ارائه کند که در آن ساختمان کاملا بینیاز از انرژیهای پایانپذیر و فسیلی است و تنها از انرژیهای طبیعی استفاده میکند.