وزیر راه و شهرسازی:

زمین، ابزار تجارت دولت نیست

پنجره ایرانیان: وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سازمان ملی زمین و مسکن خزانه‌دار زمین کشور است، گفت: دولت نباید دید تجاری به اراضی ملی داشته باشد و زمین ابزار تجارت دولت‌ها نیست.
  • چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395 ساعت 7:40

به  گزارش ایلنا، عباس آخوندی در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه در طول این مدت از مجموعه تجربیات با ارزش آقای پژمان در حوزه‌های عمران، شهرسازی و... استفاده کردیم گفت: آقای پژمان بهترین سعی خودشان را برای انجام ماموریت محوله کردند اما باید به مصلحت سازمان‌ها و کشورها عمل کنیم و عمل به این تشخیص‌ها بالاتر از رفاقت‌ها است.

وی با بیان اینکه آقای پژمان این تغییرات در سازمان ملی زمین و مسکن را با روی خوش پذیرفتند گفت: بطور قطع رفاقتمان با ایشان ادامه خواهد داشت.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه سازمان ملی زمین و مسکن خزانه‌دار زمین کشورمان است گفت: بطور قطع این سازمان نقش مهمی در توسعه و آبادانی دارد. وی افزود: در حال حاضر یک سوم جمعیت شهری ایران یعنی 19 هزار هکتار در وضعیت نابسامانی به سر می‌برند.

آخوندی ادامه داد: شهرهایمان از درون در حال فرسودگی و پوسیدگی است و به شکل بادکنکی رشد کرده و امروز دارای اختلالات بسیار جدی است بنابراین باید اقدامات گسترده در جهت ساماندهی این وضعیت انجام دهیم.

آخوندی با بیان اینکه توسعه شهری در ایران شرایط بسیار خطیری دارد گفت: ساده‌ترین کار این است که شهرسازی را همچنان در اراضی بایر و روستاها ادامه دهیم و ساخت و ساز کنیم. وزیر راه و شهرسازی گفت: این اقدامات در 35 سال گذشته نشان می‌دهد که دردی از مشکلات مسکن را دوا نمی‌کند و حتی کیفیت زندگی مردم را هم کاهش داده است.

وی تاکید کرد: اینکه در یک بیابان 10 هزار واحد مسکونی ساخته شود بسیار ساده است اما کار دشوار این است که در بافت میانی و مرکز شهر در میان مردم نوسازی بافت‌های فرسوده را انجام دهیم.

 

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه شهر یک موضوع یکبار مصرف نیست گفت: واقعیت شهری همین است و نمی‌توانیم شهر را رها کنیم و در جای دیگری به سادگی شهرسازی کنیم. باید ببینیم چگونه زندگی مردم در این شهر را می‌توان بهتر کرد.

آخوندی با بیان اینکه شهر یک سازمان اجتماعی است گفت: تقلیل دادن شهر به یک فضای کالبدی خانه، بزرگترین نقطه انحراف در شهرسازی است.

وی گفت: متاسفانه هنوز هم تمایلات وجود دارد که پیرامون شهرها توسعه دهیم و قطعا با ساخت و ساز در زمین‌های بایر می‌توانیم محبوبیت بدست بیاوریم اما هیچ توجهی به آثار و پیامدهای این توسعه شهری در اقتصاد ملی و زندگی مردم نداریم.

وی با اشاره به درخواست‌ها در سفرهای استانی رئیس‌جمهوری گفت: امروز درخواست از رئیس‌جمهوری در سفرهای استانی موضوعاتی مانند انتقال آب از دریای خزر به سمنان، انتقال آب از دریای عمان به مشهد و انتقال آب از خلیج فارس به کرمان است که هر کدام از این موضوعات به بودجه‌های ده‌ها هزار میلیارد تومانی نیاز دارد این در حالی است که اگر یک جو عقل و تدبیر وجود داشت می‌توانستیم از این وضعیت نجات پیدا کنیم.

وی با اشاره به مشکل تامین آب مشهد گفت: امروز پیشنهاد می‌شود که از دریای عمان به مشهد آب منتقل شود این در حالی است که اگر همان زمان اجازه نمی‌دادیم جمعیت مشهد از یک میلیون و 800 هزار نفر به 3 میلیون برسد چنین مشکلاتی وجود نداشت.

آخوندی با اشاره به معایب افزایش جمعیت شهری گفت:‌در حال حاضر برای پردیس 400 هزار نفری تنها می‌توان برای 50 هزار نفر آب به سختی تامین کرد. وی گفت: حال اینکه این اقدامات اولیه فیزیکی است و شهر شدن تجربه تاریخی زندگی مردم با یکدیگر است.

آخوندی با بیان اینکه سازمان ملی زمین و مسکن ماموریت بزرگی دارد گفت: سازمان ملی زمین و مسکن به عنوان خزانه‌دار زمین ایران باید به وضعیت شهری کمک کند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: ممکن است مجبور شویم با منطق شهر را توسعه دهیم و جمیعت شهرها رشد کند اما موضوع مهم این است که زمین ابزاری برای تجارت کردن دولت‌ها نباید باشد.

وی گفت: زمین دولت در اختیار منافع ملی است و باید از این اراضی در جهت ارتقای زندگی شهری استفاده کنیم. آخوندی افزود: متاسفانه مدت‌ زیادی این ایده که دولت باید تاجر باشد به ذهن مردم رفته و فکر می‌کنند که دولت هر ابزاری داشته باشد باید با آن تجارت کند. وی ادامه داد: این در حالی است که اصلی‌ترین ماموریت دولت تامین رفاه مردم و رشد اجتماعی است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نباید به اراضی ملی دید تجاری داشت گفت: امیدوارم با همکارانمان در وزارت راه و شهرسازی و نهادهای دیگر بتوانیم اندیشه بازآفرینی شهری را به خوبی پیش ببریم. وی همچنین با بیان اینکه در این راستا از آقای عظیمیان دعوت کردم تا مسئولیت ریاست سازمان ملی زمین و مسکن را بپذیرند گفت: آقای عظیمیان پس از جنگ تحمیلی 6 سال شهردار اصفهان بودند که آن دوران بهترین دوره اداره شهری اصفهان محسوب می‌شود.


ثبت نظر

ارسال