به گزارش ایسنا، این هواپیما که 9 مارس 2015 (18 اسفند 93) پرواز جهانی خود را از ابوظبی آغاز کرده بود، بدون استفاده از ذرهای سوخت و تنها با کمک انرژی خورشیدی به اسپانیا سفر کرد.
سولار ایمپالس 2 تاکنون هشت رکورد را در تلاش برای تاکید بر فناوریهای زیستسازگار ثبت کرده است. نیروی این هواپیما با بیش از 17 هزار سلول خورشیدی بر روی بالهای 72 متری آن تامین میشود که بزرگتر از بال های هواپیمای بوئینگ 747 هستند.
این هواپیما در روز 11 ژوئن (22 خرداد) با پروازی از فراز مجسمه آزادی از روی قاره آمریکا عبور کرد و در فرودگاه جان اف کندی فرود آمد. پانزدهمین مسیر پرواز ابتدا قرار بود روز یکشنبه 30 خرداد انجام شود، اما شرایط نامناسب آبوهوایی باعث تاخیر در آن شد.
برتراند پیکارد در این مسیر خلبان سولار ایمپالس 2 بود که ساعت 6:30 بامدار روز سه شنبه به وقت گرینویچ پرواز کرد. انتظار میرود این پرواز، بسته به آب و هوای اقیانوس اطلس 90 تا 110 ساعت به طول بینجامد و یکی از چالشبرانگیزترین مسیرهای این هواپیما خواهد بود. پیکارد در دورههای 20 دقیقهای به استراحت خواهد پرداخت تا بتواند پرواز ثابتی را در شب انجام داده و در مورد شرایط نامساعد آبوهوایی مانند بارشهای موضعی و همچنین مرزهای نامرئی نشاندهنده فضای هوایی یک کشور مذاکره کند.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، سولار ایمپالس 2 در روز 23 ژوئن (سوم تیر) در فرودگاه سویل اسپانیا فرود خواهد آمد. پس از ورود به اروپا، این هواپیمای خورشیدی راه خود را به سمت مصر و از آنجا به ابوظبی در امارات ادامه خواهد داد.
به گزارش ایسنا، پرواز موفق سولار ایمپالس 2 از ابوظبی، دستاورد مهمی برای پیکارد و آندره بورشبرگ سوئیسی پس از 13 سال تحقیقات و آزمایش محسوب میشود. این هواپیمای خورشیدی از ابوظبی سفر خود را آغاز کرد و پس از سفر به عمان، میانمار، چین و ژاپن، قاره آسیا را به مقصد آمریکا ترک کرد. مقصد اروپایی سولار ایمپالس 2 در اسپانیا سپس به سوی مصر ترک گفته خواهد شد تا بورشبرگ از آنجا به سمت مبدا اولیه این سفر جهانی پرواز کند. سفر دور دنیای این خلبانان سوئیسی بدون استفاده از حتی یک قطره سوخت انجام شده و تحول بزرگی در فناوری انرژی خورشیدی محسوب میشود.
پیکارد و آندره بورشبرگ در این سفر بطور شیفتی هدایت هواپیما را بر عهده داشتند و با انجام تمریناتی مانند یوگا و تلقین به خود، خود را در شرایط آزمایشی داخل هواپیما در طول سفرها سرگرم نگه میداشتند.
کابین خلبان هواپیمای خورشیدی از هیچ گرمایشی برخوردار نیست و خلبانان نمیتوانند طی پروازهای طولانی خود بایستند یا راه بروند و در عوض تنها میتوانند روی صندلی خود تکیه داده و ورزش یا استراحت کنند. آنها برای استفاده از دستشویی نیز نمیتوانند صندلی خود را ترک کنند و برای این کار از محفظه تعبیه شده در صندلی استفاده میکنند.