دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران:

شهرها عامل تولید 80 درصد گازهای گلخانه‌ای

پنجره ایرانیان: دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به اینکه شهرها عامل تولید 80 درصد گازهای گلخانه‏ای هستند، گفت: قطب شمال با سرعتی 3 برابر گذشته در حال ناپدید شدن است و گرمایش زمین ادامه حیات بر روی کره زمین را به خطر می اندازد.
  • سه شنبه 19 مرداد 1395 ساعت 10:16

به گزارش ایلنا، سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، با اشاره به گزارش اخیر سازمان ملل در خصوص هزینه‌های اقتصادی گرم شدن جهان برای کشورهای در حال توسعه گفت: فعالیت‌های بشری سازوکار اتمسفر جهانی را تغییر داده است که یکی از نگران کننده‌ترین آنها گرمایش جهانی است و به همین منظور سالانه سخنرانی‌ها، مقالات علمی و همایش‌های پرشماری به این موضوع اختصاص داده می‌شود.

وی با بیان اینکه واقعیت این‌ است که زمین روز به روز در حال گرم تر شدن است، گفت: این گرمایش به روی اقیانوس‌ها و حتی اعماق آب‌های اقیانوسی کشیده شده است به طوری که کلاهک یخی قطب شمال با سرعتی 3 برابر بیشتر از آنچه پیش بینی می شد در حال ناپدید شدن است و به طور متوسط هر دهه 2.7 درصد کاهش یافته‌است.

مدرس دانشگاه خوارزمی با تاکید بر اینکه نتایج تمامی مطالعات حاکی از آن است که گرمایش زمین تحت تاثیر گازهای گلخانه‌ای است؛ گفت: همانطور که جهان به طور روزافزونی سوخت‌های فسیلی مصرف می کند، غلظت گازهای گلخانه‌ای نیز رو به افزایش است و متوسط دمای سطح زمین نیز بالا می رود.

طباطبایی با اشاره به اینکه پیش بینی ها نشان می دهد که طبق سناریوهای مختلف دمای سطح کره زمین در طول قرن بیست و یکم بین 2تا 4درجه سانتیگراد بالا خواهد رفت، ادامه داد: در نگاه اول این عدد ممکن است نگران کننده نباشد اما کافی است بدانیم که به عنوان مثال در آخرین دوره یخبندان که صفحات یخی به قطر بیش از 1000 متر کل منطقه آمریکای شمالی را پوشانده بود، دمای کره زمین تنها  9 تا 15درجه سردتر از امروز بوده است و پایان عصر یخبندان تنها با گرم شدن  5درجه ای سطح زمین فرا رسیده است.

وی با یادآوری این نکته که گرمایش زمین ادامه حیات بر روی کره زمین را به خطر می‌اندازد، گفت: اندکی افزایش دما، خشکسالی‌های ممتد را به دنبال دارد و تولید محصولات کشاورزی را با چالش مواجه می کند و از این طریق به زنجیره غذایی و کل حیات اکوسیستم ضربه می زند

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران  در خصوص ابعاد اقتصادی افزایش گرمای جهانی بر کشورهای در حال توسعه گفت: آمارها نشان می دهد کشورهای در حال توسعه 75 درصد زیان‌ها و خسارات ناشی از تغیر اقلیم را متحمل می شوند بطوری که 2 درجه گرمتر شدن هوا به کاهش 4 تا 5 درصدی GDP در آفریقا و جنوب آسیا می انجامد.

این کارشناس مسائل شهری با بیان اینکه در مقیاس کلان‌تر شواهد نشان می‌دهد که مقابله با این تهدید جهانی نیازمند عزمی جهانی و راهکاری فراگیر است که این راهکار باید در شهرها به منصه ظهور برسد ، افزود: شهرها امروزه، مسئول 75 درصد مصرف انرژی جهانی، 80 درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای و اصلی-ترین تولید¬کننده ضایعات در جهان هستند.

طباطبایی در پایان با تاکید بر اینکه مدیریت شهری می‌تواند در مدیریت مصرف انرژی و کاهش آلاینده‌ها اثرگذار باشد، گفت: ضروری است تا این هدف در برنامه‌های بلند مدت کلان‌شهرهای کشور به طور مصداقی مورد توجه قرار گیرد.


ثبت نظر

ارسال