نسل جدید باتری‌ها، از بین برنده‌ فقر انرژی در دنیا

پنجره ایرانیان: با پیشرفت‏‌های انجام شده و ساخت نسل‏‌های جدید از باتری می‏‌توان با فقر انرژی در جهان به مبارزه برخاست.
  • یکشنبه 21 شهریور 1395 ساعت 12:11

 به گزارش انرژی‌هاب، ظرفیت انرژی خورشیدی و بادی با درصدی دو رقمی افزایش می‌یابد در حالی که باد و خورشید می‌توانند بسیار تغییر‌پذیر باشند. اگرچه هر سال مزارع بادی بزرگتر می‌شوند و پنل‌های خورشیدی، با استفاده از مواد پرواسکایت، بازدهی بالاتری پیدا می‌کنند، اما این منابع انرژی تجدیدپذیر هنوز زیر ۵ درصد از نیاز به الکتریسیته را تامین می‌کند.

در بسیاری از مکان‌ها، انرژی‌های تجدیدپذیر به دلیل نبود امکانات و تکنولوژی ذخیره انرژی اضافی به نقش انرژی یدکی تنزل می‌کنند، یعنی در شرایط ایده‌آل انرژی را ذخیره می‌کنند تا هنگام نیاز انرژی به شبکه برقی تزریق شود. باتری‌های بهتر می‌توانند این مشکل را حل کنند و انرژی‌های تجدیدپذیر را به نیرویی قدرتمندتر تبدیل کنند که مشکل آلودگی را حل کنند. این اتفاق می‌تواند انرژی را راحت‏تر به ۱.۲ میلیارد مردم نیازمند انرژی برساند.

در چند سال گذشته، انواع مختلف باتری به نمایش گذاشته شده است که می‌توانند ظرفیت یک کارخانه، شهر یا یک شبکه برقی کوچک وصل شده به مناطق روستایی را تامین کنند. این باتری‌ها بر پایه سدیم، آلومینیوم و روی هستند. محققان تلاش دارند تا از فلزات سنگین و مواد شیمیایی مخرب در اسید سرب قدیمی در باتری‌ها فاصله بگیرند. در کنار این‌ها، باتری‌های کنونی بسیار باصرفه‌تر، مقیاس‌پذیرتر، و امن‌تر از باتری‌های لیتیومی مورد استفاده در ماشین‌های الکتریکی قدیمی و لوازم الکترونیکی هستند. این مدل باتری‌های جدید می‌توانند یک شبکه برقی متکی به انرژی خورشیدی و بادی را بهتر پشتیبانی کنند.

ماه اکتبر گذشته، برای مثال، شرکت Fluidic Energy یک قرارداد را اعلام کرد که با دولت اندونزی معادل ۳۵ مگاوات عقد کرده است که در آن ۵۰۰ روستا معادل ۱.۷ میلیون نفر فاقد انرژی را با پنل‌های خورشیدی دارای الکتریسیته می‌کنند. این سیستم‌ها از باتری‌های مخصوص این شرکت با تکنولوژی هوا ـ روی تا ۲۵۰ مگاوات‌ساعت انرژی را ذخیره می‌کنند تا بتوانند یک اعتمادپذیری مناسبی را با توجه به آب‌و‌هوا ایجاد کنند. در ماه آوریل این شرکت در ماداگاسکار موفق شد قراردادی برای ۱۰۰ روستای فاقد انرژی ببندد که باتری‌هایی مشابه تجهیز خواهند شد.

برای مردمی که هم اکنون بدون هیچ دسترسی به الکتریسیته ــ بدون چراغ در شب، بدون اینترنت، بدون الکتریسیته برای شستشوو و بدون انرژی برای آبیاری مزارع ــ هستند، این ترکیب شبکه برقی و استفاده از باتری‌ها به شدت عوض کننده شرایط و به عنوان یک آنتی‌بیوتیک برای فقر به حساب می‌آید. به علاوه برای دنیای ما نیز این باتری‌ها بسیار به کار می‌آیند و به برنامه مبارزه با دی‌اکسید‌کربن ورودی به اتمسفر کمک می‌کنند. باتری‌های بسیار مناسب هنوز در دسترس نیستند. تکنولوژی کنونی می‌تواند بسیار پیشرفت کند.

 

 

 


ثبت نظر

ارسال