چراغ قرمز جلوی گودبرداری خیابان سهیل

پنجره ایرانیان: گودبرداری خیابان سهیل که وزارت راه و شهرسازی بر خطرناک و غیرقانونی بودن آن تاکید دارد با اصرار شهرداری مبنی بر دریافت مجوز پروژه در کمیسیون ماده ۵ همچنان ادامه دارد.
  • یکشنبه 4 مهر 1395 ساعت 14:6

به گزارش ایسنا، کشمکش بر سر گودبرداری خیابان سهیل با اصرار و انکار دو جریان موافق و مخالف همراه است. از یک طرف ساکنان منطقه یک و وزارت راه و شهرسازی معتقدند نباید بیش از چهار طبقه در این منطقه ساخته شود؛ در حالی که این مجتمع برای ۱۰ طبقه با ۱۲۰ هزار متر فضای تجاری و فرهنگی تعریف شده است. از سوی دیگر شهرداری می‌گوید اقدامش در ارایه جواز، قانونی بوده زیرا این تصمیم در کمیسیون ماده ۵ اتخاذ شده است. با این حال دولتی‌ها می‌گویند هر تصمیمی در کمیسیون ماده ۵ باید در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب برسد که هنوز این تاییدیه دریافت نشده و احتمالا به دلیل فشار تراکم بر منطقه، شورا این چراغ سبز را نشان نخواهد داد.

گفته می‌شود گودبرداری ۳۲ متری صدای اهالی شمال پایتخت را درآورده است. این در حالی است که شهرداری تهران معتقد است همه چیز درست است و مو لای درز مجوزهای صادر شده‌اش نمی‌رود.

پشمچی‌زاده معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفته است: زمین ۱۲ هزار و ۷۰۰ متری است که در زمان خود با مصوبه قانونی کمیسیون ماده ۵ پروانه ساختمانی گرفته و همه اقدامات بر اساس ضوابط و مقررات اتفاق افتاده است.

این در حالی است که وزارت راه و شهرسازی همچنان در برابر ساخت این پروژه تجاری سینه سپر کرده است و معتقد است شهرداری تهران به عنوان دستگاه مجری از سندهای بالادستی و طرح جامع شهر تهران در برخی از پروژه‌ها تبعیت نمی‌کند.

پشمچی‌زاده ادامه داد: بر اساس مصوبه کمیسیون ماده ۵، تراکم به ۲۸۰ درصد تنزل پیدا کرده و از هفت طبقه به چهار طبقه تقلیل پیدا کرده است. وی با اشاره به اینکه شنیده است مصوبه پروژه سهیل، مصوبه خارج از معمول است افزود: این مصوبه (کمیسیون ماده ۵) درست و قانونی است و سعی شده با توزیع زمانی سفر در این موقعیت محلی یعنی بخشی به عنوان ورزشی، بخشی به عنوان فرهنگی و بخشی به عنوان تجاری پشتیبان سکونت این مسائل و موضوعات ترافیکی تا حد امکان تقلیل پیدا کند و مدیریت شود.

پیش‌تر، حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در مورد گودبرداری خیابان سهیل گفته بود: واقعیت این است که این پروژه در بافت پیرامونی خود مقیاس نامعقولی دارد. آن منطقه طبق طرح جامع شهری منطقه R۱۲۱ است یعنی منطقه مسکونی با حداکثر طبقات ۴ طبقه و ۶۰ درصد ساخت، در حالیکه این پروژه در صد در صد فضا گودبرداری شده و ۱۲۰ هزار متر فضای تجاری- فرهنگی برای آن پیش بینی شده است و مقیاس غیرمتعارفی در محدوده خود دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه این گودبرداری و ادامه آن قطعا مشکلات ترافیکی فراوانی را برای آن منطقه که در حال حاضر بار ترافیکی نیز دارد ایجاد می کند، افزود: در حال حاضر، محل پروژه و همان خیابان با مشکلات عمده ترافیکی روبه‌روست و مجاور خیابان‌های ۸ و ۱۲ متری است که کشش این ساخت و ساز و این گودبرداری در مقیاس وسیع را ندارد.

مظاهریان با تاکید بر پیگیری معاونت مسکن و ساختمان از موضع فنی و مهندسی به این پروژه گفت: در بررسی های انجام شده مشخص شد که حتی کمیته کار کمیسیون شهرداری نیز به اینکه این پروژه بار ترافیکی برای منطقه ایجاد خواهد کرد تاکید کرده و این مورد بارها مطرح شده که باید مشکلات آن حل شود اما برای حل این مشکل اقدامی صورت نگرفته است.

همچنین فرزانه صادق مالواجرد مدیرکل دفتر معماری، طراحی شهری و بافت های واجد ارزش وزارت راه و شهرسازی نیز در مورد این پروژه و مسائل شهرسازی آن پیش تر گفته بود: اتفاقی که در خیابان سهیل افتاده برخلاف طرح فرادست است اما مانند انبوهی از تغییرات که در بازه زمانی سال‌های ۹۰ تا ۹۲در کمیسیون ماده پنج شهر تهران انجام شده به ظاهر شکل قانونی گرفته و صدور پروانه هم انجام شده است. آنچه در این‌باره قابل‌توجه است، به وجود آمدن حق مکتسبه فردی بواسطه تصمیمات کمیسیون‌های ماده پنج در برابر نادیده انگاشتن حقوق شهروندی و مطالبات حق عمومی است


ثبت نظر

ارسال