به گزارش ایسنا، فرشید پورحاجت با اشاره به رکود دو تا سه ساله بازار مسکن اظهار کرد: در شش ماهه سال ۹۵ بازار مسکن دوران پیشرونق خود را پس از دو یا سه سال رکود طی کرد و البته هنوز این بازار در دوران پیشرونق خود قرار دارد.
وی افزود: سیاستهای دولت در زمینه تقویت تقاضای مسکن و همچنین کاهش نرخ تسهیلات بانکی و همچنین کاهش ریسک معاملات مسکن در پسابرجام باعث شد تا یخ بازار مسکن پس از سه سال در سال جاری بشکند.
پورحاجت با بیان اینکه بازار مسکن باید در شش ماهه دوم سال ۹۵ نیز حتما دوران پیشرونق خود را استمرار دهد، عنوان کرد: در شش ماهه اول امسال، افزایش تقریبی قیمت در بازار مسکن را شاهد بودیم. این افزایش قیمت در برخی نقاط زیر نرخ تورم و در برخی نقاط بیش از نرخ تورم بود، اما در مجموع بانک مرکزی افزایش قیمت در شش ماهه امسال را زیر ۳ درصد اعلام کرد.
وی با اشاره به متفاوت بودن میزان افزایش قیمت مسکن در نقاط مختلف کشور خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود در شش ماهه دوم سال جاری نیز با توجه به افزایش نهادههای صنعت ساختمان که در قیمت تمامشده تاثیرگذار هستند، افزایش قیمت مسکن را شاهد باشیم.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن کشور افزود: برای مثال در دو یا سه ماه گذشته، افزایش تعرفه انشعاب برق و به صورت کلی افزایش تعرفههای دستگاههای ارائهدهنده خدمات در صنعت ساختمان را شاهد بودیم و این افزایش تعرفهها گاهی بیشتر از نرخ تورم بوده است. بنابراین به صورت قطعی میتوان پیشبینی افزایش قیمت در بازار مسکن در مدت باقیمانده سال جاری را داشت.
پورحاجت، مهمترین چالش کنونی که میتواند بازار مسکن را درگیر خود کند را مالیاتها و ارزش معاملاتی املاک دانست و گفت: قانون مالیاتهای مستقیم، سال گذشته بازنگری و از آغاز سال ۹۵ لازمالاجرا شد اما در این قانون جدید، مبنا و روش محاسبات معاملات املاک نیز تغییر کرده و از آنجایی که این موضوع تاثیرگذاری بالایی در افزایش قیمت مسکن دارد در حال حاضر تاثیر آن بر قیمت تمام شده مسکن چهار برابر شده است.
وی ادامه داد: این دو موضوع، موضوعاتی بسیار مهم هستند و میتوانند بازار مسکن را با چالش جدی و افزایش زیاد قیمت روبهرو کنند. بنابراین باید قانون مالیاتهای مستقیم در مجلس مورد بازنگری مجدد قرار بگیرد.
پورحاجت با تاکید بر لزوم نظارت دولت بر بازار مسکن تصریح کرد: در صورت عدم نظارت بر بازار مسکن بیشک افزایش قیمت مسکن افزون بر نرخ تورم خواهد بود و اگر دولت بر بازار مسکن نظارت داشته باشد، افزایش قیمت در این بازار همانند سالهای گذشته معادل نرخ تورم خواهد بود.
وی عنوان کرد: در صورت پرداخت تسهیلات در حوزه مسکن و همچنین اعمال سیاستهای تقویت حوزه تقاضا در بازار مسکن میتوانیم شاهد رونق این بازار باشیم و از سوی دیگر مشکل نقدینگی مردم برای خرید مسکن تا حدودی کاهش مییابد. اکنون فرصت بسیار خوبی برای خرید مسکن است زیرا پس از فصل تابستان که فصل نقل و انتقالات و جابجایی است، بازار مسکن تا حدودی آرام شده است.