خلا اروپایی را آسیاییها پر میکنند؛
به گزارش ایسنا، باوجودآنکه اهمیت طرحهای زیرساختی ایران و بازار بکر این کشور پس از سالها تحریم برای بسیاری از شرکتهای خارجی سرمایهگذار فرصتی جدی برای حضور در ایران را فراهم آورده اما این امر نیاز به پیگیری مقدماتی جدی دارد.هرچند در طول چند ماه گذشته نیز قراردادهای متنوعی در اقتصاد ایران با طرفهای خارجی بستهشده اما همچنان یکی از اصلیترین معضلات بحث ورود منابع اعتباری به ایران و تامین فاینانس پروژههای بزرگ است.
برجام بر لغو محدودیتهای بانکی ایران بهطور کامل تاکید کرده اما برخی موانع مانع از تصمیمگیری قطعی بعضی از بانکهای بزرگشده است و همین امر سرمایهگذاران را در اخذ تصمیمهای نهاییشان با مشکل مواجه میکند.البته این موضوع با اتمامحجت دوباره دولت اوباما در بلامانع بودن همکاری بانکها با ایران دنبال شده و امیدواریها را برای ماههای آینده افزایش داده است اما به نظر میرسد تا آن زمان مسئولان ایران به فکر چارهاندیشیهای جدیدی هستند.
وزیر راه و شهرسازی ایران که در طول هفته گذشته به چین سفرکرده بود یکی از این انتخابها را بررسی کرده و شرایط را برای حضور در ایران مشخص کرده است.بانک سرمایهگذاری زیرساختی آسیا که ایران نیز عضو آن به شمار میرود یکی از این گزینههاست که آخوندی پیشنهاد داده با بررسی دقیق ابعاد ماجرا، شرایطش برای ورود به ایران مشخص شود.
وزیر راه در این رابطه گفته در دیدار با مسئولان این بانک که ایران نیز از اعضای هیات موسس آن است، از آنها خواستهایم هیاتی را برای ارزیابی طرحهای اولویتدار ایران به تهران اعزام کنند تا مشخص شود از این بانک و کمکهای آن چطور میتوان برای طرحهای مذکور استفاده کرد.
باوجودآنکه هنوز مشخص نیست در صورت ورود این بانک آسیایی به ایران، کدام طرحها و در چه قالبی به آنها ارائه خواهد شد اما صرف نهایی شدن ورود این بانک نشان از آن خواهد داشت که میتوان گزینه همکاری با بانکهای منطقهای را نیز در ایام پس از تحریم لحاظ کرد. گزینهای که میتواند هم برای ایران سودآور باشد و هم فضایی جدید را در اختیار سرمایهگذاران آسیایی قرار دهد.