معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:
به گزارش ایلنا، حامد مظاهریان در یک برنامه تلویزیونی بابیان اینکه نمیتوانیم درباره دوره رکود در بازار مسکن پیشگویی کنیم گفت: دورههای رکود در بازار مسکن معمولا بین 2.5 سال تا سه سال است. حال اینکه به سیکلهای خروج از رکود نزدیک شدهایم و از ابتدای سال تاکنون قیمت مسکن هشت درصد افزایشیافته است که این شاخص نشاندهنده تحرک در بازار است.
وی بابیان اینکه این مبایعهنامهها از ابتدای سال تاکنون در ماههای مختلف بهطور میانگین چیزی بین 10 الی 15 درصد افزایشیافته است گفت: این سینگال خوبی برای بازار مسکن است و نشان میدهد در دوره پیشرونق هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه هدف دولت این است که بدون افزایش قیمت شدید از دوره رکود خارج شویم گفت: شاید برای طولانیتر شدن دوره رکود مسکن موردانتقاد قرار بگیریم اما هدف دولت این است که مردم بدون هیچ زیانی شاهد خروج رکود باشند و قیمتها افزایش جهشی نداشته باشد.
معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: سیاست دولت زمانی موفق عمل میکند که مسکن به کالای سرمایهای تبدیل نشود گفت: باید به سر به سری موجودی مسکن و تعداد خانوار برسیم.
مظاهریان با اشاره به یکی از علتهای افزایش دوره رکود مسکن اظهار داشت: واقعیت این است که قدرت خرید مردم کاهش پیداکرده است و یکی از سیاستهای دولت یازدهم هم افزایش قدرت خرید مردم بود که توانستیم سقف تسهیلات برای خرید مسکن را از 35 میلیون تومان به 160 میلیون تومان برسانیم.
وی افزود: در حال حاضر متقاضیان میتوانند با سپردهگذاری در صندوق پسانداز یکم بهاندازه دو برابر سپرده خود پس از یک سال تسهیلات خرید مسکن دریافت کنند و نرخ سود این تسهیلات کمترین نرخ سود بانکی در کشور است.
مظاهریان با اشاره به هجوم سرمایهگذاری در بازار مسکن در سالهای گذشته گفت: وقتی تراز اقتصادی کشور بهم خورد در دولت دهم شرایط پیش آمد که مردم هجوم افسانهواری را به مسکن آوردند اما درواقع ساخت مسکن در سالهای گذشته واقعی نبود. بهطوریکه تنها در سال 90 میزان تعداد خانههای خالی به 300 هزار واحد در تهران رسیده بود.
وی افزود: در حال حاضر آمار خانههای خالی در تهران به 200 هزار واحد کاهش پیداکرده است و این تعداد خانههای خالی به این معنا است که خانههای واقعی در دولت قبل ساخته نشده است. در حال حاضر خانههای لوکس بالای یک میلیارد تومان در تهران خالی ماندهاند و ازآنجاکه قدرت خرید مردم پایین است این خانهها سالهای آینده هم خالی خواهند ماند.
وی بابیان اینکه آمار خانههای خالی در کرج به چیزی حدود 450 هزار واحد میرسد گفت: سرمایهها درخانههای خالی حبس شده است و طبق برآوردهای یکی از اقتصاددانهای کشورمان سرمایه حبس شده در خانههای خالی چیزی حدود 20 میلیارد دلار یعنی معادل 70 هزار میلیارد تومان است و این نشان میدهد در سالهای قبل سیگنال اشتباه به بازار دادهاند.
وی بابیان اینکه سیاست دولت یازدهم در راستای تعقیب سیاستهای اقتصادی مقاومتی تحریک همزمان طرف عرضه و تقاضا است گفت: ما به بازار این علامت را میدهیم که خانههای لوکس ساخته نشود و سازندگان خانههای زیر صد متر را که متناسب با نیاز واقعی است بسازند.
مظاهریان درباره قانون پیشفروش مسکن هم گفت: قانون پیشفروش توسط مجلس به تصویب رسید و هدف از قانون این بود که به خریدار این اطمینان را بدهند که فروشندگان کاذب نیستند اما معتقدند در این قانون سختگیریهایی برای فروشندگان اعمالشده است و سرمایهگذاران را از اینکه درگیر مسائل حقوقی شوند ترسانده است.
وی افزود: معتقدم قانون پیشفروش باید تعدیل شود و منافع هم فروشندگان و هم خریداران را پوشش دهد و در حال حاضر اصلاحیههایی را با مشورت فعالان این حوزه آماده کردهایم و به مجلس پیشنهاد میکنیم.
وی همچنین با اشاره به راهاندازی سایت «سامانه اطلاعات بازار املاک» گفت: این سامانه در تهران راهاندازی شده است و بنا داریم در شش کلانشهر دیگر هم این سایت را راهاندازی کنیم. این سامانه این امکان را فراهم میکند که مردم بتوانند از جزئیات خریدوفروش تمام محلههای تهران و آخرین قیمتها مطلع شوند.
مظاهریان با اشاره به اجرای طرح مسکن اجتماعی گفت: مسکن اجتماعی هم بخشی از مسکن مهر و در راستای اجرای ماموریت دولت برای تامین مسکن قشرهای کمدرآمد است قرار بر این است که از تجربههای گذشته در مسکن اجتماعی استفاده کنیم و اقتصاد مقاومتی هم همین است که از امکانات داخل برای بومیسازی اقتصاد استفاده کنیم.
مظاهریان گفت: یکی از برنامههای ما در طرح مسکن اجتماعی این است که برای دهکهای یک جامعه خانههای استیجاری فراهم کنیم به این معنا که دولت تا 70 درصد اجاره خانه دهکهای کمدرآمد را بپردازد.