به گزارش ایسنا، محمد سعید ایزدی اظهار کرد: صندوق یکم نیز یکی دیگر از منابعی است که برای خرید مسکن در این بافتها تشکیلشده و تسهیلاتی را با سود تکرقمی هشت درصد به متقاضیان پرداخت میکند.
به گفته وی، این تسهیلات به زوجین ۱۲۰ میلیون تومان و برای شهرهای بزرگ بین ۸۰ میلیون تومان، ۱۲۰ تومان و ۱۶۰ میلیون تومان اختصاصیافته که ۸۰ درصد خرید مسکن را پوشش میدهد.ایزدی پرداخت تسهیلات قرضالحسنه برای نوسازی، مقاومسازی و ودیعه مسکن را از دیگر اهرمهای تشویقی دولت جهت بازآفرینی و احیای زندگی در بافتهای تاریخی بیان کرد.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، اقدام دیگر دولت را جهت ترغیب مردم به مشارکت در بازآفرینی بافتهای تاریخی، راهاندازی نهاد توسعهگر بیان کرد و گفت: این نهاد بهمنظور ترغیب بخش خصوصی و پیوند بین منابع دولتی و بخش خصوصی ایجادشده است.
ایزدی افزود: در حال حاضر شهرهای کشور از مسایل اجتماعی اقتصادی بسیار جدی رنج میبرند که ازجمله آنها فقر شهری، عدم ایمنی واحدهای مسکونی مستقر در آنها، ناکارآمدی نظام حملونقل و بحران هویت میباشد.
به گفته وی، بازآفرینی و توجه به بافتهای تاریخی، ناکارآمد و سکونتگاههای غیررسمی از مسایل اولویتدار و اصلی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرارگرفته است.دکتر ایزدی، تلاش جدی برای کارآمدی طرحهای توسعه شهرها و هماهنگی فعالیتهای جزیرهای دستگاههای دخیل و عدم همراهیها آنها را از راهکارهای احیای زندگی در این مناطق بیان کرد.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران اضافه کرد: با تصویب سند بازآفرینی شهری، هم راستا کردن منابع و تلاش برای انجام کارهای وسیع در دستور کار جدی دولت و وزارت راه و شهرسازی قرارگرفته است.
وی، گرگان را از نمونههای بیبدیل ایرانشهرهای کشور خواند و ادامه داد: بازخوانی ادبیات گذشته و تطابق آن با شرایط کنونی میتواند گرگان را پایلوت بازآفرینی شهرهای کشور قرار دهد و آن را به جهانیان معرفی کند.ایزدی با تاکید بر استفاده از توانبخش خصوصی و نقش بسیار مهم تشکلهای غیردولتی در بازآفرینی شهرها، افزود: تنها با مشارکت این بخش است که میتوان کارهای بزرگ را در این مناطق انجام داد.