رئیس انجمن انبوهسازان پیشبینی کرد:
حسن محتشم در حاشیه "چهارمین نمایشگاه بینالمللی نما، سازه و تکنولوژی های نوین صنعت ساختمان (ایران بیلدکس)" به ایسنا گفت: به نظر میرسد بازار مسکن در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۵ تغییر قابل قبولی داشته باشد؛ زیرا سال ۱۳۹۶ با استفاده از اجرایی شدن برجام ورود سرمایهگذاران خارجی محتمل است.
وی افزود: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ چندان قابلقبول نیست که دولت بهصورت انقباضی اقتصاد را پیش ببرد. انتظار می رود برای جلوگیری از جهش قیمت مسکن در سال آینده شاهد تغییرات قابل قبولی در عرضه و تولید و نیز بازار مسکن باشیم.
رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران بابیان اینکه دوره رکود بخش مسکن و ساختمان وارد سال چهارم می شود گفت: در سیستم انقباضی که بر اقتصاد حاکم شده، تولید مسکن کاهشیافته است. این نهتنها خوشایند نیست بلکه جای نگرانی و دغدغه دارد؛ زیرا طبق طرح جامع مسکن که از سوی وزارت راه و شهرسازی مطرحشده، کشور به سالیانه یکمیلیون واحد مسکونی نیاز دارد اما در شرایط رکود این نیاز انباشتهشده است.
محتشم، دو اقدام دولت برای خروج از رکود مسکن را ضروری دانست و گفت: اولین اقدام این است که قدرت خرید متقاضیان با استفاده از تسهیلات، بالا بردن درآمد سرانه و سایر روش ها بالا ببرد.
وی ادامه داد: دومین کاری که باید صورت گیرد افزایش ساختوساز است. اگر تولید، تکافوی تقاضا را ندهد افزایش قیمت مسکن در سال های آینده قطعی است. به همین دلیل فکر میکنم دولت نسبت به این موضوع بی توجه نخواهد بود.
رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران پیش بینی کرد: دولت در سال آینده برای رونق بخشی به اقتصاد، در سیاست های قبلی تجدیدنظر می کند و اصراری بر تکرقمی بودن نرخ تورم نخواهد داشت. برای رونق بخشی در اقتصاد کلان هم باید از بخش مسکن شروع کند؛ زیرا به دلیل وابستگی صنایع داخلی به بخش مسکن، اگر این بخش تقویت شود می تواند مقدمه ای برای رونق بخشی به اقتصاد باشد.
محتشم با اشاره به وظایف دولت در خصوص تأمین مسکن هفت دهک کمدرآمد و متوسط جامعه گفت: دهک های یک تا چهار مختص اقشار آسیب پذیر است که قرار است مسکن این گروه از طریق ۱۵۰ هزار واحد مسکن اجتماعی تأمین شود. این خبری خوب و تصمیمی بجا است که امیدواریم وزارت راه و شهرسازی آن را اجرا کند و در این صورت بخشی از متقاضیان را پاسخ می دهد.
وی در خصوص بخش های میان درآمدی نیز گفت: نیاز مسکن بخش های پنجتا هفت باید بهصورت ساختوسازهای متوسط قیمت و کوچک متراژ پاسخ داده شود. متقاضیان در این گروه درآمدی باید توان خرید پیدا کنند. انبوه سازان و سازندگان هم آمادگی ساختوساز دارند.
رئیس انجمن انبوه سازان تصریح کرد: بخش های مرفه که دهک های ۸ و ۹ و ۱۰ هستند می توانند راسا اقدام به خرید واحدهای لوکس و نیمه لوکس کنند و نیازی به کمک دولت ندارند.