به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد سعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در خصوص بحث اعتبارات و مسائل بودجهای حوزه فعالیتهای عمران و بهسازی در کشور بیان کرد: باوجود محدودیتهایی که دولت طی یک سال گذشته در تأمین منابع مالی پروژههای عمرانی داشت، موفق شدیم با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهنشینها، امر بهسازی و نوسازی شهری را در اولویت قرار داده و منابع قابلتوجهی را در ردیفهای پیشبینیشده برای سال ۹۶ به خود اختصاص دهیم.
ایزدی در ادامه تعریف ردیفهای مشخص در بودجه سال ۹۵ و ۹۶ برای این امر را یکی از اقدامات بسیار خوب انجامگرفته در این حوزه دانست و گفت: با توجه به این اقدامات ردیف اختصاصی برای نوسازی شهرهای مشهد، قم، شیراز و چند شهر استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفتهشده و از سویی دیگر ردیفی تحت عنوان ساماندهی حاشیه شهرها، بهسازی بافتهای ناکارآمد و مطالعات و تهیه طرح برای محدودههای هدف نیز مدنظر قرار گرفتهشده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی مجموع ۹ ردیف اعتباری اختصاصیافته به این بخش را ۶۳۹ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تاکنون ۱۴۰ میلیارد تومان از این مبلغ بهصورت نقدی و اسناد خزانه اسلامی محقق شده است.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه بابیان اینکه امیدواریم منابعی که در اختیار گذاشته شده است بتواند به شکل اهرمی منابع گستردهتری را از طریق جذب منابع شهرداریها و سایر دستگاههای اجرایی حداقل تا سه برابر افزایش دهد گفت: بدون شک این اقدام میتواند در جهت نوسازی و بهسازی محلات هدف تاثیرگذار بوده و طی این مسیر را تسهیل کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص مفهوم نهاد توسعهگر و چگونگی استفاده از آن در این حوزه گفت: دستورالعمل نحوه فعالیت این نهاد در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تسهیل شده و در حال حاضر تلاش داریم تا ابعاد مختلف آن را اجرایی کنیم، با هماهنگی که به عمل آمد اولین پایلوت این پروژه را بعد از تجربه تهران، قرار است در سایر شهرهای کشور اجرایی کنیم.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود با تاکید براین نکته که تاکنون در مورد دریافت تسهیلات نوسازی و بهسازی مشکلی نبوده و بیشتر بحثها در رابطه با یارانه سود مطرح شده است گفت: ازآنجاییکه مصوبه قبلی دولت در مورد اعطای تسهیلات نوسازی به مالکین و متقاضیان، دارای مشکلاتی بود، مدل جدیدی را در خصوص بحث یارانه پیشنهاد کردیم که در قانون بودجه سال ۹۶ به آن اشاره شده است.
وی دراینباره ادامه داد: در قانون بودجه سال جاری تخصیص یک هزار میلیارد تومان از منابع در اختیار بانک مسکن برای اعطای تسهیلات نوسازی و بهسازی در نظر گرفتهشده است که قرار است بانک نیز این رقم را به ۴ هزار میلیارد تومان افزایش دهد، براین اساس بانک مسکن درمجموع میتواند تسهیلاتی را با نرخ سود ۱۲ درصد در اختیار متقاضیان قرار دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با تأکید بر اینکه با اجرای این مدل دیگر احتیاجی برای دریافت یارانه سود نخواهد بود گفت: امید داریم تا این اقدام تحرک لازم در فرایند نوسازی را در کشور ایجاد کند.
ایزدی همچنین افزود: در این راستا همچنین باهدف جلوگیری از انجام بروکراسی اداری سامانهای جهت ثبتنام متقاضیان طراحیشده که افراد ضمن کسب نامنویسی در این سامانه و کسب شرایط لازم میتوانند برای دریافت وام به بانک مراجعه کنند.