سیروس وطنخواه بابیان اینکه مشکل اصلی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر سایهای است که نفت و گاز روی آنها انداخته است، اظهار کرد: انرژی در کشور ما رایگان است و این مسئله باعث میشود که منابع جایگزین انرژیهای فسیلی رشد نکند؛ تا زمانی که نفت و گاز در کشور ارزانقیمت هستند، سخن گفتن از انرژیهای غیرفسیلی کار دشواری است.
وی ادامه داد: صدسال از رشد نفت و گاز در کشور میگذرد و در این حوزه دارای صنعت و زیرساخت شدیم و میتوان گفت تا چند سال آینده با مشکل مازاد در بخش گاز استخراجشده مواجه میشویم؛ بنابراین در چنین فضایی سخن گفتن از انرژی جایگزین آسان نیست؛ چراکه مشخص نیست با انرژی نفت و گاز چه باید کرد.
وطنخواه بابیان اینکه وفور نعمت و اقتصاد رایگان انرژی نیز از سویی ایجاد مشکل کردند، افزود: اگر نفت و گاز با قیمت واقعی خریدوفروش شود، حوزه انرژیهای تجدیدپذیر به جایگاه خود میرسد. تمامی تلاشها در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر تنها تولید حدود 300 مگاوات برق تجدیدپذیر را ممکن کرده است که بیش از نیمی از آن با بودجه دولت راهاندازی شده است.
وی مشکل دیگر را نبود اراده واقعی برای توسعه تجدیدپذیرها دانست و تصریح کرد: در این حوزه شعار زیاد داده میشود، اما باید دید چه میزان از مشکلات و موانع توسعه تجدیدپذیرها رفع میشود، همچنین عدم شناخت کافی از ضرورتهای پرداختن به تجدیدپذیرها در کشور نیز از مواردی است که به عوامل بازدارنده یادشده کمک میکند. البته باید در این میان به ضرورتهای محیط زیستی نیز اشاره کرد.
دبیر ستاد توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ادامه به اقدام مشترکی با همکاری آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر اشاره و خاطرنشان کرد: این اقدام مشترک در قالب برگزاری روز انرژیهای تجدیدپذیر طراحیشده و امسال اجرایی میشود.
وی افزود: همچنین با کشورهای صاحبنظر در این حوزه همچون آلمان، اتریش، یونان، چین، مجارستان، عمان، هلند و کره جنوبی وارد تعامل شدیم و به تبادلات خوبی درزمینه انتقال و صادرات فناوری رسیدیم و در برخی موارد پروژههای مشترکی نیز تعریف شد که درزمینههای علمی، فناوری و تولید محصول مشترک است تا با همکاری شرکتهای دانشبنیان اجرایی شود.