به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در نشست فعالان بخش خصوصی استان کرمانشاه با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس که چهارم خرداد در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه هنوز نتوانستهایم به یک استراتژی منسجم توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم، اظهار کرد: به نظر میرسد وقت آن رسیده باشد که دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاهیان کنار هم بنشینند و تکلیف آینده بلندمدت اقتصاد کشور را مشخص کنند.
شافعی با بیان اینکه در بسیاری تولیدات در کشور مازاد تولید داریم و نوعی اتلاف منابع صورت گرفته است، گفت: گاهی گفته میشود که اگر در فلان شهر شهرک صنعتی و یا منطقه ویژه اقتصادی ایجاد شود تمام مشکلات آن منطقه مرتفع میشود که نتیجه این نوع نگاه تعداد بالای واحدهای صنعتی است که خارج از ظرفیت در حال فعالیت هستند و شاهد هدر رفت منابع عظیم کشور هستیم.
شافعی در ادامه با تاکید بر مشخص کردن اولویتها، گفت: اگر بخواهیم همه مشکلات را باهم حل کنیم، هیچ مشکلی حل نمیشود.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی ۱۰ موضوع بهعنوان اولویتهایی که تأثیرگذاری بیشتری بر اقتصاد کشور دارد را مشخص کرده است، گفت: یکی از این موضوعات طرح تحول مالیاتی است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بخش خصوصی به دنبال فرار از پرداخت مالیات نیست، گفت: معتقدیم نظام تشخیص و وصول مالیات در کشور باید متحول شود.
شافعی افزود: نگرانی بخش خصوصی از این است که نهادهای قدرتمند و ثروتمند از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی کنند و افرادی که شفاف عمل میکنند مجبور شوند جور آنها را بکشند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اصلاح نظام آماری را دیگر اولویتی دانست که باید موردتوجه قرار گیرد و گفت: در حال حاضر شاهد تعدد مراکزی که آمار میدهند و تناقض در آمارها هستیم که این موضوع مشکلاتی را برای تصمیم سازان ایجاد میکند، لذا باید برای نظام آماری کشور فکری شود.
وی لزوم مقررات زدایی را از دیگر اولویتهایی دانست که باید موردتوجه قرار گیرد و گفت: در حال حاضر شاهد تورم مقرراتی و تعدد مجوزها هستیم که این امر میتواند فسادزا باشد و باید به سمت تسهیل امور برویم.
شافعی افزود: مجلس کار خوبی را درزمینه بهبود فضای کسبوکار انجام داد، اما متاسفانه نتایج حاصله کمتر از انتظار است.
وی اصلاح نظام تامین اجتماعی و نظام گمرکی را از دیگر اولویتهایی برشمرد که باید موردتوجه قرار گیرد.