به گزارش ایسنا، سوءبرداشت از وعده رئیسجمهور مبنی بر اتمام مسکن مهر باعث شده تا برخی افراد گمان کنند منظور روحانی این است که تمام خدمات زیربنایی و روبنایی مسکن مهر تا پایان دولت به اتمام میرسد. این در حالی است که منظور رئیسجمهور تکمیل واحدهای مسکونی بوده و به گفته وزیر راه و شهرسازی دو سه دولت آینده هم درگیر بحث زیرساختهای مسکن مهر خواهد بود و شاید با رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان هم مشکل حل نشود.
انتقادها علیه آماده نبودن خدمات زیرساختی مسکن مهر از سوی برخی دلواپسان در حالی مطرح میشود که اختصاص بودجه برای زیرساختها و روبناهای مسکن مهر توسط دولتهای نهم و دهم جدی گرفته نمیشد و حتی بسیاری از افتتاحها در بیابان و بدون ارائهی خدمات صورت گرفت. بااینحال شرکت عمران شهرهای جدید دولت یازدهم رویکرد خود را از تحویل واحد صرف به تحویل محله تغییر داد که البته دراینبین نواقصی هم بعضا دیده میشود که مستمسک فضاسازی رسانهای قرار میگیرد.
سال گذشته دولت ۸۸۰ میلیارد تومان کمک نقدی و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل اسناد خزانه اسلامی به تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی مسکن مهر اختصاص داد. بااینحال گستردگی پروژه مسکن مهر بهقدری است که نمیتوان با این رقمها امیدوار بود همه خدمات از قبیل راه، مدرسه، مسجد، درمانگاه، کلانتری، پارک و غیره تامین شود، چراکه بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر در شهرهای مختلف کشور ساخته شده است.
عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید دراینباره میگوید ساخت مسکن یک بحث است و ساخت شهر یک بحث دیگر. هماکنون طبق وعده دولت عمده واحدهای مسکن مهر رو به پایان است و انشا الله در ماههای آینده به اتمام میرسد، اما تامین خدمات و زیرساختها با مشکل مواجه است که امیدواریم بهمرور برطرف شود.
حبیبالله طاهرخانی بیان میکند: با همه مشکلات و کمبود منابعی که دولت یازدهم با آن مواجه بود سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تامین خدمات مسکن مهر پرداخت شد و این بیشترین رقمی بود که از آغاز به کار پروژه مسکن مهر به این طرح تزریق شد. شاهد بودیم که دولت قبل واحدها را بدون توجه خدمات زیربنایی و روبنایی افتتاح میکرد اما رویکرد دولت یازدهم این نبود که صرفاً خوابگاه تحویل دهد. بااینحال سهم دولت تدبیر و امید از تحویل واحدهای مسکن مهر ۵۵ درصد و سهم دولت قبل ۴۵ درصد بوده است.