عباس شوکتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در چند سال اخیر موضوع اخذ مالیات از خانههای خالی سازندگان مطرح شد که تاکنون اجرایی نشده و با توجه به وضعیت امروز بازار مسکن را با مشکلات عدیدهای مواجه میکند. علاوه بر این درحالیکه املاکیها باید مالیات بر درآمد پرداخت کنند، انواع دیگر مالیاتها مانند مالیات بر ارزشافزوده از صنف مشاوران املاک دریافت میشود که با شرایط مالی آنها همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه نباید زمین مشمول مالیات شود، گفت: نهادهای مختلف مانند سازمان ملی زمین و مسکن از زمینهای ذخیره شهری برای افزایش سرانهها و کنترل بازار مسکن برخوردارند، اما از این ابزار کمتر استفاده میکنند و از طرفی تمایل به ثبت املاکشان در سامانههایی مانند املاک و مستغلات ندارند.
این کارشناس بازار مسکن با اشاره به فضای مجازی خریدوفروش املاک گفت: صنف مشاوران املاک حدود ۵۵ سال سابقه دارد و باوجود اپلیکیشنهای موجود در بازار دچار بیکاری گستردهای شده است. معتقدم فعالیت این سامانههای مجازی باید زیر نظر اتحادیه مشاوران املاک باشد و از طرفی کاربران آنها مشاوران املاک باشند نه خریداران و فروشندگان. این تغییر باعث پویایی بیشتر مشاوران املاک و سهولت معاملات خواهد شد.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز شاهد مشاوران املاک فاقد مجوز در بازار مسکن هستیم که بدون ثبت کد رهگیری در معاملات مشکلات عدیدهای برای مردم و همصنفیهای خود به وجود آوردهاند. قطعا برخورد با این املاکیها در نهادینه شدن کد رهگیری مهمترین اقدام خواهد بود.
شوکتی با اشاره به اینکه در کشور ما بیمه آتشسوزی به طرز نادرستی اجرا میشود، عنوان کرد: برخلاف کشورهای توسعهیافته که شرکتهای بیمهای بر فرایند ساخت احاطه دارند و از بیمه ساختمانهای غیراستاندارد جلوگیری میکنند، در کشور ما بیمهها بدون اطلاع از کیفیت ساختمان این بیمهنامه را با ارزانترین قیمت صادر کرده و زمانی که حادثه آتشسوزی در ساختمان اتفاق میافتد با لطایفالحیلی از پرداخت هزینهها امتناع میکنند؛ بنابراین بیمه آتشسوزی به شکل کنونی باید متوقف شود.