بازار آپارتمان‌های نقلی پایتخت + جدول قیمت

پنجره ایرانیان; خریدوفروش آپارتمان‌های کمتر از ۵۰ متر در شهر تهران طی شش‌ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد کاهش یافته است.
  • چهارشنبه 26 مهر 1396 ساعت 11:35

به گزارش ایسنا، معاملات آپارتمان‌های ۴۰ تا ۵۰ متر تحت تاثیر افزایش تدریجی قدرت خرید و تمایل مردم به واحدهای بزرگ‌تر، مقداری کاهش یافته است. در شش‌ماهه ابتدای سال جاری آپارتمان‌های ۴۰ تا ۵۰ متر حدود ۷ درصد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص دادند؛ این رقم در شش‌ماهه ابتدای سال قبل حدود ۹ درصد بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد تقویت گروه‌های مصرفی مسکن از طریق تسهیلات مسکن یکم، اوراق حق تقدم و نزدیک شدن قیمت مسکن به کف، منجر به شیفت تدریجی مشتریان واحدهای کمتر از ۵۰ متر به سمت واحدهای ۶۰ تا ۷۰ متر شده است. این گروه از آپارتمان‌ها در شهریورماه سال جاری بیشترین تقاضا را با ۱۴.۸ درصد از کل معاملات به خود اختصاص دادند. پس‌ازآن واحدهای ۷۰ تا ۸۰ متر با ۱۳.۴ درصد و واحدهای ۵۰ تا ۶۰ متر با ۱۲.۷ درصد بیشترین تقاضا را داشتند.

 

مظنه قیمت آپارتمان‌های نقلی در تهران بر اساس معاملات مهرماه ۱۳۹۶

محله

متراژ

سن بنا

قیمت (تومان)

اتابک

۴۳ متر

۵ سال

۹۴ میلیون

ارامنه

۴۱ متر

۱۶ سال

۱۱۰ میلیون

بریانک

۵۰ متر

۷ سال

۱۱۳ میلیون

جوادیه

۵۱ متر

۸ سال

۱۱۶ میلیون

آگاهی

۴۸ متر

۴ سال

۱۲۸ میلیون

مخصوص

۴۶ متر

۶ سال

۱۴۳ میلیون

دخانیات

۵۲ متر

۴ سال

۱۶۵ میلیون

قاسم‌آباد

۵۰ متر

۱۱ سال

۱۸۰ میلیون

نارمک

۳۸ متر

۲ سال

۱۹۸ میلیون

آرژانتین

۴۶ متر

۱۴ سال

۲۰۰ میلیون

تهران‌پارس

۵۰ متر

۲ سال

۲۰۵ میلیون

شهران

۵۴ متر

۱۶ سال

۲۱۳ میلیون

گلابدره

۴۰ متر

نوساز

۲۴۰ میلیون

کاظم‌آباد

۵۰ متر

۵ سال

۲۵۰ میلیون

شمس‌آباد

۵۳ متر

۶ سال

۲۷۲ میلیون

سازمان برنامه

۵۲ متر

۶ سال

۳۲۰ میلیون

 


بااینکه ۶۵۰ هزار واحد مسکونی خالی در استان تهران وجود دارد که ۴۹۰ هزار از این تعداد مربوط به شهر تهران است، آپارتمان‌های کوچک متراژ سهم کمتری از خانه‌های خالی را به خود اختصاص می‌دهند و برآورد می‌شود که عمده واحدهای خالی مربوط به مسکن لوکس و نیمه لوکس شمال شهر باشد که منجر به رکود در این بخش شده است. بر این اساس گفته می‌شود تولید واحدهای گران‌قیمت توجیه اقتصادی ندارد. بااین‌حال هنوز واحدهای مسکونی بیش از ۱۰۰ متر سهم عمده‌ای از پروانه‌های ساختمانی را به خود اختصاص می‌دهد.

اما به دنبال خروج تدریجی بخش مسکن از رکود که از ابتدای تابستان سال جاری کلید خورده است، انتظار می‌رود آپارتمان‌های نقلی به‌تدریج کمیاب شود. مشاوران املاک می‌گویند در تابستان سال جاری به دلیل حجم بالای تقاضا برای واحدهای کوچک، شاهد نوعی رقابت درفروش این آپارتمان‌ها بودیم که منجر به افزایش نسبی قیمت این واحدها نسبت به خانه‌های بزرگ متراژ بودیم.

به دنبال افزایش تقاضا برای واحدهای ارزان‌قیمت، از پایان سال قبل روند افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی در بافت‌های فرسوده آغاز شد. در زمستان گذشته تقاضا برای افزایش ساخت‌وساز در محدوده ۳ هزار و ۲۶۸ هکتاری بافت فرسوده شهر تهران از طریق ابزارهای قدرتی تسهیلات ۸ درصد ساخت، وام ۸ درصد خرید و سیاست‌های تشویقی با رشد ۵۰ درصدی مواجه شد.

در حال حاضر میانگین قیمت هر مترمربع مسکن شهر تهران ۴.۷۶ میلیون تومان است که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹.۷ درصد افزایش یافته است. در ۲۳ روز ابتدای مهرماه نیز در شهر تهران ۱۰ هزار و ۹۷۱ قرارداد خریدوفروش امضا شده که رشد ۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می‌دهد.


ثبت نظر

ارسال