حمیدرضا روستایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مبلغ تسهیلات برای تخریب و نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده با رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ۲۰ میلیون تومان و جهت احداث واحدهای مسکونی جدید ۱۸ میلیون تومان با نرخ سود پنج درصد و مدت بازپرداخت ۱۲ ساله است. این تسهیلات بدون سپردهگذاری و مدت انتظار در بانک به روستائیان عزیز پرداخت میگردد.
وی در خصوص فرآیند اخذ تسهیلات بهسازی و شرایط دریافت تسهیلات مذکور گفت: متقاضیان عزیز در صورت داشتن زمین با کاربری مسکونی در روستا و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و پس از اخذ پروانه ساختمانی از مراجع صدور پروانه باید نسبت به مراجعه به بنیاد مسکن محل سکونت خود و تحویل مدارک موردنیاز جهت تشکیل پرونده اقدام و بنیاد مسکن نسبت به معرفی متقاضی به بانک عامل توسط بنیاد مسکن شهرستان اقدام کنند. عقد قرارداد مشارکت مدنی متقاضی با بانک عامل با تامین تضامین بانک آزادسازی تسهیلات حداقل در ۳ مرحله و متناسب با پیشرفت فیزیکی کار بر اساس گزارش ناظر نظام فنی و تائید کارشناس بنیاد خواهد بود.
روستایی تاکید کرد: بنیاد مسکن برنامه جامع تامین مسکن اقشار کمدرآمد را در دستور کار قرار دارد. همچنین اعطای تسهیلات به خانوارهای تحت پوشش بهزیستی دارای دو نفر معلول و بیشتر در روستاها با پرداخت تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی به مبلغ ۱۸۰ میلیون ریال و کمک بلاعوض نیز به مبلغ ۱۸۰ میلیون ریال اعطای تسهیلات بلاعوض به واحدهای فرسوده و غیر مقاوم و اعطای تسهیلات به زوجهای جوان که قصد احداث مسکن در روستاها را داشته باشند ازجمله خدمات بنیاد مسکن است.
وی همچنین اظهار کرد: بنیاد مسکن از طریق اعطای تسهیلات قرضالحسنه با عاملیت بانک قرضالحسنه مهر ایران به واحدهای فرسوده و غیر مقاوم بهعنوان تخریب و آواربرداری مساعدت میکند.
به گفته روستایی، سال ۱۳۹۶ فرصتی نو در راستای بهبود کیفیت مسکن روستایی و احیای بافت فرسوده روستاها و همچنین ایمنسازی روستاهای در معرض خطر سوانح طبیعی است. بنیاد مسکن خدمات نوینی در عرصه بهبود شرایط زندگی در روستاها دارد. بهعنوانمثال بیمه حوادث واحدهای مسکونی که از تسهیلات طرح ویژه استفاده کنند به مدت ۱۰ سال و ترویج بهینهسازی مصرف انرژی و استفاده از انرژیهای پاک در سطح روستاها (استفاده از آبگرمکنهای خورشیدی) و همچنین توسعه گردشگری روستایی و اعطای تسهیلات قرضالحسنه جهت مرمت و احیای واحدهای بومگردی روستایی ازجمله خدماتی است که ارائه میشود.
سرپرست معاونت بازسازی بنیاد مسکن استان تهران یادآور شد: پس از زلزله رودبار و منجیل در سال ۱۳۶۹ به سبب وسعت خسارات ایجادشده به واحدهای مسکونی روستایی، طرح بهسازی مسکن روستایی بهمنظور احداث مسکن مقاوم با محوریت بنیاد مسکن در دستور کار دولت قرار گرفت.
وی افزود: از سال ۱۳۷۴ طرح بهسازی مسکن روستایی باهدف احداث مسکن مقاوم روستایی آغاز شد. اجرای طرح مذکور بسیار با کندی صورت گرفته بهطوریکه طی یک دوره ۱۰ ساله (۱۳۸۴-۱۳۷۴) فقط ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور از تسهیلات مقاومسازی در مناطق روستایی استفاده کردهاند.
سرپرست معاونت بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان تهران با بیان اینکه پس از زلزله ۱۳۸۲ بم ضرورت سرعت بخشیدن به احداث مسکن مقاوم در روستاهای کشور بیشتر احساس شد خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۸۴ بر اساس تصویبنامه هیئتوزیران مقرر شد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعتبار لازم جهت پرداخت کمک سود تسهیلات بانکی (یارانه) برای بهسازی و نوسازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در سطح کشور طی سالهای برنامه چهارم توسعه پیشبینی و در بودجههای سالیانه تأمین کند.
روستایی تصریح کرد: بر اساس آمارگیری از ویژگیهای مسکن روستایی سال ۱۳۹۲، استان تهران دارای ۷۵۷ روستا و ۲۲۶ هزار و ۹۱۸ واحد مسکونی روستایی بوده که ۶۳ درصد واحدهای مذکور به میزان ۱۴۲ هزار و ۹۵۸ واحد مسکونی نا مقاوم و ۳۷ درصد مقاوم است.