به گزارش ایسنا، بافت فرسوده تهران هماکنون سهم چندانی از تعداد معاملات شهر تهران را در اختیار ندارد. بااینحال رشد معاملات در این منطقه نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
در شهریورماه سال جاری نیز از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، طبق معمول منطقه ۵ با ۱۶.۹ درصد از کل معاملات شهر تهران، بیشترین تعداد معاملات را به خود اختصاص داد. همچنین مناطق ۴ و ۲ به ترتیب با سهم ۱۰.۹ و ۹.۹ درصد در رتبههای بعدی قرارگرفتهاند. درمجموع ۷۳.۶ درصد از کل تعداد معاملات انجامشده در شهر تهران مربوط به ۱۰ منطقه شهر (به ترتیب بیشترین فراوانی مناطق ۵، ۴، ۲، ۸، ۱۴، ۷، ۱۰، ۱، ۳ و ۱۵) بوده و ۱۲ منطقه باقیمانده ۲۶.۴ درصد از تعداد معاملات را به خود اختصاص دادند.
سهم ناچیز مناطق ۱۱ و ۱۲ که دارای بیشترین خانههای فرسوده هستند از تعداد معاملات، لزوم نوسازی و بهسازی در این دو منطقه را نشان میدهد. بر این اساس بانک مسکن تسهیلات ۸ درصد برای ساخت در بافتهای فرسوده پرداخت میکند. در روزهای اخیر هم از سوی نوبخت رئیس سازمان برنامهوبودجه اعلام شد که رئیسجمهوری به دلایل مختلف برای نوسازی بافتهای فرسوده اولویت قائل شدهاند. بهاینترتیب که بخشهایی از شهرها نیازمند مرمت است که باید بتوانیم این بافتهای فرسوده را قطعهقطعه بازسازی کنیم.
وی ادامه داد: ممکن است این کار خیلی به پول دولتی نیازی نداشته باشد، افرادی آمادگی سرمایهگذاری دارند تا در واحدهای کوچک برج یا ساختمانهای بلندمرتبهای را بسازند. اما از یکم تا بیست و ششم مهرماه در مناطق ۱۱ و ۱۲ شهر تهران که دارای بیشترین پلاکهای بافت فرسوده هستند ۱۱۷ مورد واحد مسکونی قدیمیساز به فروش رفته است.
در زمستان سال ۱۳۹۵ ساختوساز در بافت فرسوده تهران ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش یافت. همچنین قیمت مسکن در منطقه ۱۲ تهران در تیرماه سال جاری ۱۳ درصد افزایش یافت که حدود ۳ درصد بالاتر از میانگین شهر تهران بود. پروانههای ساختمانی در مناطق ۱۱ و ۱۲ نیز طی چهار ماه ابتدای سال ۱۳۹۶ بالغبر ۵۶ درصد افزایش یافته است.