معاون وزیر راه و شهرسازی:

نمی‌توانیم چشمهایمان را بر روی مشکلات مسکن مهر ببندیم

پنجره ایرانیان؛ معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید وضعیت مسکن‌های مهر بررسی شود، گفت: مسکن‌های مهر دارای مشکل باید از جمعیت تخلیه شوند، زیرا نمی‌توان مشکلات آنها را نادیده گرفت و چشم‌هایمان را بر روی این موضوع ببندیم.
  • یکشنبه 26 آذر 1396 ساعت 23:39

به گزارش ایسنا، محمد شکرچی‌زاده روز چهارشنبه 22 آذر در سمینار آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اظهار کرد: در هر دهه زلزله‌های بیش از هفت ریشتر در کشور رخ می‌دهد و خوشبختانه تاکنون این زلزله‌ها در شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رخ داده است.

وی افزود: حرکت لغزشی در زلزله کرمانشاه، از سمت ازگله به سمت سرپل ذهاب بوده است و آثار جابجایی زمین در این زلزله وجود دارد. این زلزله را ۱۰۲ دستگاه شتاب‌نگار تا بجنورد ثبت کرده‌اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: باید بر اساس ثبت شتاب‌نگارها و خاستگاه، "شیک‌مپ‌ها" را به سرعت ایجاد کنیم و باید پاسخ سریع بدهیم و وضعیت ساختمان‌ها را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

شکرچی زاده ادامه داد: تخریب ساختمان‌های مسکن مهر سرپل ذهاب بر روی سیمای شهری تاثیرگذار است. باید بررسی کنیم آیا این مسکن‌ها همچنان قابل سکونت است؟ باید در ساختمان‌های بیش از هشت طبقه قاب ساختمانی محکم بسته شود.

وی تصریح کرد: خاک مسکن مهر سرپل ذهاب، خاک دستی بوده است و این خاک مناسب ساختمان‌سازی نیست. باید بر روی بتن‌ها تمرکز بیشتری داشته باشیم، هم‌چنین باید تلاش کنیم تخریب را در مسکن‌سازی کاهش دهیم و موضوع چند نقشه‌ای را از ادارات جمع کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: امروز باید وضعیت مسکن‌های مهر را دوباره بررسی کرد. اگر این مسکن‌ها همچنان دارای مشکل هستند حتی اگر ساکن دارند باید از جمعیت تخلیه شوند. نمی‌توان مشکلات مسکن مهر را نادیده گرفت و چشم‌هایمان را بر روی این موضوعات ببندیم.

شکرچی‌زاده خاطرنشان کرد: امروز و پس از زلزله کرمانشاه متوجه شده‌ایم در اجرا مشکل داریم و باید وارد این موضوع شویم.

وضعیت اصفهان از نظر زلزله سفید است

مدیر سازمان زمین‌شناسی اصفهان گفت: اصفهان، یزد، اراک و همدان استان‌های سفید از نظر زلزله هستند، اما اصفهان با پدیده فرونشست زمین دست به گریبان است و از ۳۷ دشت ممنوع استان وضعیت ۱۲ دشت آن بحرانی است. اگر در کاشان و شهرضا زلزله رخ دهد، فرونشست به افزایش تخریب آن کمک می‌کند، البته وضعیت در میناب هرمزگان نیز همین‌طور است.

وی افزود: داستان هارپ و اعلام آن منتفی است، زیرا هارپ نمی‌تواند در زلزله‌ای به‌اندازه ۷.۳ ریشتر ایجاد کند و این موضوع صحیح نیست.

مدیر سازمان زمین‌شناسی اصفهان ادامه داد: هیچ انسانی نمی‌تواند زلزله را پیش‌بینی کند، ولی کاهش میزان خطرپذیری را می‌توان اجرایی کرد. ساختمان‌ها باید مقاوم‌سازی شوند و راه‌های دسترسی داشته باشم و آنها را پیش‌بینی کنیم.

اسلامی با بیان اینکه مسکن مهر یک پدیده است، افزود: باید وضعیت مسکن‌های مهر بررسی شود و برای آنها تدبیری کرد تا آمار تلفات کاهش یابد. ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد، ولی در بلایای طبیعی میزان تلفات آن به‌اندازه کشور چین است.

وی تصریح کرد: اگرچه همه اهمیت موضوع فرونشست زمین را می‌دانند، ولی آب‌های زیرزمینی را نابود کرده‌ایم و هنوز هم به این کار ادامه می‌دهیم.


ثبت نظر

ارسال