به گزارش ایسنا، عرضه تجدیدپذیرها منحصر به جغرافیای کشور نیست، در طول دورههای تاریخی، بشر همواره با گونههایی از انرژی سروکار داشته است و مسئله تامین غذا و آب برای او بسیار مهم بوده است. این امر باعث شد بشر به سمت توسعه حرکت کند، ولی در ادامه این مسیر به دلیل عدم مراعات جنبههای علمی محیطزیست را با چالشهایی مواجه کرده است.
امروزه سوختهای فسیلی نقش اساسی در تولید انرژی ایفا میکند، کشورهای مختلف برای رفع این چالش به سمت تنوعبخشی انرژی حرکت کردهاند که با توجه به اثرات مخربی که این اقدامات روی محیطزیست برجای گذاشته است، در مجامع بینالمللی قوانینی برای رفع این آثار مخرب وضع شد. در این راستا بیش از ۵۰ کشور دنیا بهصورت اجباری و داوطلبانه اقدام به کاهش گازهای گلخانهای کردهاند.
بر اساس آمارها ۷۰۰ تا ۱۳۰۰ تریلیون دلار تولید ناخالص جهان از طریق این انرژیها تامین میشود و بر اساس گفتههای ستار محمودی قائممقام وزیر نیرو، ایران دارای ۷۷ هزار مگاوات ظرفیت تامین انرژی برق است که نیم درصد آن متعلق به انرژیهای تجدیدپذیر که بالغبر ۴۲۰ مگاوات میشود، است.
وی اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته این میزان تا سال جاری به ۱۰۰۰ مگاوات افزایش مییابد، بهطوریکه از میزان ۷۷ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق، ۱۱ تا ۱۲ هزار مگاوات انرژی برقآبی و بقیه ترکیبی از انرژیهای سوختی است.
محمودی با اشاره به تعهد ایران در کاپ ۲۲ درزمینه کاهش چهاردرصدی گازهای گلخانهای، گفت: یکی از راهکارهای کاهش گازهای گلخانهای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است که در این زمینه میتوانیم طلایهدار باشیم.
از سوی دیگر امروزه ۴.۱ میلیارد دلار تقاضای سرمایهگذاری خارجی برای احداث نیروگاههای تجدید پذیر وجود دارد که حدود ۴۰۰ میلیون دلار آن وارد، نصب و به بهرهبرداری رسیده، حدود ۱.۵ میلیارد دلار آن نیز وارد شده و یا در حال وارد شدن و احداث نیروگاه است که بخشی از آن تا پایان سال و مابقی در سالهای آینده به بهرهبرداری میرسد.
همچنین بر اساس برنامهریزی صورت گرفته امسال حداقل ۵۰ توربین بادی در کشور نصب خواهد شد و طبق وعده مسئولان ۱۰۰ مگاوات نیروگاه بادی تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
علاوه بر این هماکنون قریب به ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاههای برقابی در حال بهرهبرداری است که از این تعداد ۱۷۹۸ مگاوات در دولت یازدهم به بهرهبرداری رسیده همچنین در ابتدای دولت یازدهم ۱۲۸ مگاوات ظرفیت تولید برق بادی و خورشیدی در حال بهرهبرداری بود که هماکنون این رقم نیز به ۴۰۰ مگاوات رسیده است.
ایران دارای ۶۰ هزار مگاوات تولید انرژی خورشیدی و ۳۰ هزار مگاوات انرژی بادی است؛ ازاینرو انرژیهای تجدیدپذیر بهعنوان یک منبع لایزال در اختیار کشور قرار دارد. همچنین در ایران انگیزههای لازم برای بهرهبرداری از انرژیهای تجدید پذیر وجود دارد البته در این راستا باید با تحقیق و همکاری با صاحبان این صنعت قیمت تمامشده این انرژیها کاهش منطقی یابد، ضمن آنکه باید در راستای بومیسازی تجهیزات مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر اقدام شود.