خسرو ویسی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اگر دولت همانند طرح مسکن مهر خود را مستقیما درگیر ساختوساز کند موفق نخواهد بود، بلکه ساختوساز باید توسط خود مردم و بخش خصوصی صورت گیرد و دولت هم حمایتهای لازم را به عمل آورد که مهمترین آن پرداخت تجهیزات است که اکنون بهخوبی پرداخت میشود.
وی ادامه داد: در سال 90 تا 92 همزمان با تورمی که در بازار طلا، سکه و ارز به وجود آمد قیمت مسکن هم افزایش سرسامآوری داشته است. از سال 92 به بعد شاهد بازار آرام و ساکنی در حوزه مسکن بودیم بهطوریکه مسکن وارد دوره رکود شد و معضلاتی همچون بیکاری و موضوعات مرتبط به رکود در حوزه خود را موجب شد.
معاونت مسکن و ساختمان راه و شهرسازی استان کردستان، با تاکید بر اینکه قیمت مسکن از سال 92 به بعد افزایش نداشته است افزود: طی دو سه ماه اخیر که باز شاهد افزایش قیمت ارز، دلار، سکه و طلا هستیم بازار مسکن نیز متاثر از این بازارها دچار تغییراتی شده است.
وی با اشاره به اینکه مادامی که قیمت تمامشده یک کالا به دلیل افزایش قیمت تکتک اجزای تشکیلدهنده آن افزایش مییابد، امری طبیعی است که مسکن هم از این بازار و افزایش قیمت تبعیت کند، عنوان کرد: مسکن کالایی است که بیش از چند مصالح ساختمانی در آن وجود دارد و قیمت آن متاثر از قیمت بازار است، در نتیجه با افزایش قیمت این مصالح، شاهد افزایش در قیمت خریدوفروش آن هستیم.
ضرورت کنترل افزایش قیمت مسکن در استانهای بزرگ
معاونت مسکن و ساختمان راه و شهرسازی استان کردستان، ادامه داد: افزایش قیمت مسکن در چند ماه اخیر چشمگیرتر بوده است که اگر افزایش قیمت بازارهای دیگر کنترل نشود، ممکن است، افزایش قیمت مسکن در ماههای آینده غیرقابل پیشبینی و کنترل باشد.
گرانی مسکن از استانهای بزرگ و پایتخت شروع شد
وی با اعلام اینکه افزایش قیمت مسکن در استانهای دیگر از جمله تهران بیشتر بوده و آمار نشان میدهد از اردیبهشتماه سال گذشته تا امسال قیمت مسکن افزایش 30 درصدی داشته است بیان کرد: این تغییرات در استانی همچون کردستان اینگونه نبوده است اما، گرانی همیشه از استانهای بزرگ و پایتخت شروعشده و بعد به شهرستانها هم سرایت میکند.
ویسی اعلام کرد: با این اوصاف پیشبینی میشود که موج گرانی قیمت مسکن که متاثر از سایر بازارهای دیگر است، به شهرهای کوچک هم سرایت کند.
وی با اشاره به عوامل موثر در افزایش قیمت مسکن و کنترل آن تشریح کرد: بحث عرضه و تقاضا از جمله موارد مهم و موثر بر قیمتهاست، مادامی که عرضه زیاد و تقاضا کم باشد قیمتها کم میشود و برعکس، جمعیتی که در دهه 60 به دنیا آمده اکنون متقاضی مسکن هستند و تقاضا زیاد شده است که اگر عرضه کم نشود قیمتها افزایش مییابد و بازار خریدوفروش تغییر خواهد کرد.
قیمت تمامشده محصولات از عوامل موثر بر افزایش قیمت مسکن
معاونت مسکن و ساختمان راه و شهرسازی استان کردستان، قیمت تمامشده محصولات و تاثیر پذیری این بازار از بازارهای دیگر را از دیگر عوامل موثر بر افزایش قیمت مسکن ذکر کرد و افزود: در بحث عرضه و تقاضا نیز مسکن حوزهای است که دولت نباید بهطور مستقیم به آن ورود پیدا کند بلکه باید با سیاستگذاریهای مشخصی در این زمینه اقدام کند.
وی، سیاستگذاریهای دولت در حوزه مسکن را تاکنون مطلوب ارزیابی و خاطرنشان کرد: تشکیل صندوق پسانداز مسکن یکم برای خانه اولیها از موفقترین سیاستگذاریهای دولت در حوزه مسکن بوده است.