به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در دیدار «محمد سامر الخلیل» وزیر اقتصاد و تجارت سوریه با تبریک پیروزیهای دولت، ارتش و مردم سوریه علیه گروههای تروریستی نظیر داعش، اظهار داشت: این پیروزیها نهتنها برای ملتهای منطقه بلکه حتی برای کشورهای اروپایی که این روزها با مسئله تروریسم مواجه هستند نیز سودمند است و آنها باید قدردان مبارزات مردم سوریه علیه تروریستها باشند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به اقدامات اخیر رئیسجمهور آمریکا نظیر انتقال سفارت این کشور از تلآویو به قدس شریف، خروج از برجام و خروج از برخی توافقات و مقررات بینالمللی دیگر تصریح کرد: این اقدامات درنهایت نتایج منفی برای آمریکا در پی خواهد داشت و دود اینگونه رفتارها در چشم خودشان خواهد رفت.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به خاک کشور سوریه را محکوم کرد.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با تاکید بر اینکه روابط تجاری و اقتصادی ایران و سوریه باید همپای روابط سیاسی دو کشور از رشد و توسعه برخوردار باشد، گفت: بخش خصوصی ایران از توانمندی بالایی برخوردار است و شرکتهای ایرانی آمادگی دارند در مرحله بازسازی سوریه در همه زمینهها مشارکت و حضور فعال داشته باشند که این امر نیازمند رفع موانع همکاریهای اقتصادی و مسائل بانکی میان دو کشور است.
وی ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای امضای توافقنامه سهجانبه میان ایران، سوریه و عراق برای همکاریهای اقتصادی، خاطرنشان کرد: در این خصوص با نخستوزیر عراق نیز مذاکراتی انجام دادهام و بغداد نیز در این زمینه آمادگی دارد و همکاریهای سهجانبه تهران، دمشق و بغداد میتواند گام مؤثری برای توسعه مناسبات تجاری فیمابین باشد.
معاون اول رئیسجمهور بر لزوم خروج هرچه سریعتر نیروهای خارجی مستقر در سوریه تاکید کرد و گفت: هیچ کشوری بدون اجازه دولت مرکزی سوریه نباید در خاک این کشور حضورداشته باشد.
وزیر اقتصاد و تجارت سوریه نیز در این دیدار ضمن تشریح اوضاع امنیتی سوریه و ارائه گزارشی از آزادسازی برخی مناطق تحت اختیار گروههای تروریستی گفت: هنوز برخی کانونهای کوچک از گروههای تروریستی در سوریه حضور دارند که امیدوارم بهزودی شاهد خروج این گروههای و اعلام پیروزی مردم سوریه علیه تروریستها باشیم.
محمد سامر الخلیل با اشاره به مذاکرات خود با برخی وزرای ایران و گفتوگو پیرامون همکاریهای مشترک تهران و دمشق افزود: مذاکرات انجامشده مثبت و سازنده بود و پیشنویس موافقتنامه همکاری استراتژیک بلندمدت میان دو کشور در حال نهایی شدن است و علاوه بر آن راهکارهای اجرایی شدن برخی توافقات گذشته که تاکنون با موانعی روبرو بودهاند نیز موردبررسی قرارگرفته است.
وی بر ضرورت ارتباط بخش خصوصی و تجار دو کشور در جهت توسعه مناسبات اقتصادی فیمابین تاکید کرد و خواستار برگزاری همایشی با حضور تجار ایرانی و سوری و ایجاد زمینههای همکاری میان بخش خصوصی دو کشور شد.
وزیر اقتصاد و تجارت سوریه همچنین افتتاح شعب بانکی ایرانی در سوریه و استفاده از پول ملی دو کشور در مبادلات تجاری را از راهکارهای حل مسائل بانکی برشمرد و ضمن اعلام آمادگی برای تأسیس شرکتهای مشترک همکاری اقتصادی، از برطرف شدن بخش زیادی از مشکلات شرکتهای ایرانی فعال در سوریه خبر داد و گفت: هنوز برخی مشکلات باقی است که دولت سوریه تلاش میکند هرچه سریعتر این مشکلات را حلوفصل کند.
وی در ادامه از آمادگی سوریه برای همکاریهای تجاری و اقتصادی سهجانبه میان ایران، سوریه و عراق و اتصال راهآهن سه کشور خبر داد و گفت: این اقدامات میتواند منجر به انعقاد توافقنامه تجاری سهجانبه میان تهران، دمشق و بغداد شود.