به گزارش ایسنا، بهزاد آسایی در نشست خبری با بیان اینکه پروژههای متوقف شده در مراحل مختلف اجرا قرار دارند، اظهار کرد: اعتبار اسنادی (ال. سی) برخی از این طرحها گشایش یافته و برخی حتی تسهیلات طرح را نیز دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: با توجه به نوسانات نرخ ارز، هزینهها سه برابر افزایش یافته اما نرخ خرید تضمینی در این مدت ثابت بوده است؛ به همین دلیل، سرمایهگذاران منتظر تعدیل قراردادها هستند تا بعدازآن پروژهها را ادامه دهند.
عضو هیات مدیره انجمن انرژی بادی ایران تصریح کرد: در این مدت برخی بانکهای ایرانی به سرمایهگذاران اعلام کردهاند که طرح ساخت انرژی تجدیدپذیر در شرایط کنونی توجیه اقتصادی ندارد و نمیتوانیم ریسک آن را قبول کنیم.
آسایی ادامه داد: خرید انرژی بادی در گذشته ۱۲ سنت بود اما با نوسانات نرخ ارز به سه سنت رسید و با توجه به سه برابر شدن نرخ ارز، نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر باید حداقل دو برابر افزایش یابد.
عضو هیات مدیره انجمن انرژی بادی ایران با بیان اینکه اکنون متوسط بازدهی نیروگاههای تولید برق حرارتی ۳۸ درصد است، گفت: یعنی ۶۲ درصد انرژیهایی که برای تولید برق در این نیروگاهها هزینه میشود، از بین میرود؛ علاوه بر این، بخشی از برق حرارتی نیز در میسر انتقال تلف میشود، درحالیکه انرژیهای تجدیدپذیر در محل مصرف مستقرند و چنین تلفاتی ندارد.
همچنین در این نشست سیدهاشم اورعی - رئیس هیات مدیره انجمن انرژی بادی ایران - با تاکید به این مسئله که برنامههای پنجساله درباره انرژیهای تجدیدپذیر اجرا نشده است، گفت: در طول پنج سال برنامه، این مسئله پیگیری نشد که روند اجرای برنامه چگونه طی میشود؛ بعد از پنج سال همان برنامه را مجددا برای برنامه ششم توسعه در نظر گرفتند.
وی با اشاره به لزوم بازنگری در مدل توسعه اقتصادی مناطق شرقی کشور گفت: درست است که در این مناطق با مشکلاتی همچون کمبود باران و خشکسالی مواجهیم، اما باید خوشحال بود که میتوان از پتانسیل باد و خورشید موجود در این مناطق استفاده کرد.
او با تاکید بر این مسئله که متاسفانه تاکنون از قابلیتهای موجود در بخش باد و خورشید استفاده نشده است، تصریح کرد: لازم است که دولت به قابلیتهای موجود در این حوزه توجه بیشتری کند. البته چندی پیش با وزیر نیرو جلسهای را برگزار و درباره چالشها و مشکلات موجود در این صنعت مذاکره کردیم.
وی با اشاره به قول همکاری وزیر نیرو برای توسعه تجدیدپذیرها گفت: امیدواریم که در آینده شاهد شرایط موجود در این صنعت نباشیم.