به گزارش اداره ارتباطات رسانهای شهرداری اصفهان، حسین امیری اظهار کرد: با توجه به استفاده بیرویه از سوختهایی که برای تأمین انرژی در شهرها به کار میرود و تأثیر بهکارگیری این سوختها در افزایش آلودگی هوا، نیاز به هدایت شهرها بهسوی برنامههای مدیریت مصرف انرژی ضروری به نظر میرسد ازاینرو باید در شهرها از ظرفیتهای توسعهای برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کرد.
وی ادامه داد: برای تشویق مردم و شهروندان برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، شهرداری درصدد اجرای برنامه فرهنگی تحت عنوان رویداد شهری «شهر خورشیدی» اصفهان است.
معاون خدمات شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه این رویداد ۱۲ تا ۱۴ تیرماه در ضلع شرقی ارگ جهان واقع در میدان امام حسین (ع) برگزار میشود، گفت: این برنامه با حضور شرکتهای تولیدکننده محصولات بر پایه انرژی خورشیدی و باهدف فرهنگسازی برای استفاده از انرژیهای خورشیدی و تجدیدپذیر برگزار خواهد شد تا شهروندان با فناوریهای این حوزه آشنا شده و اطلاعات بیشتری نسبت به این حوزه دریافت کنند.
وی افزود: در این برنامه همچنین از شهروندانی که از انرژی خورشیدی برای مصارف موردنیاز خود استفاده میکنند تجلیل خواهد شد.
امضای تفاهمنامه بین شرکت توزیع برق و شهرداری برای توسعه پنلهای خورشیدی
امیری عنوان کرد: همچنین تفاهمنامهای بین شرکت توزیع برق اصفهان و شهرداری اصفهان امضا خواهد شد تا اقدامات مدیریت شهری برای تشویق مردم به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه شهرداری بهعنوان بزرگترین مصرفکننده انرژی در شهر اصفهان، یک هزار و ۲۰۰ اشتراک برق دارد، گفت: بر همین اساس سالانه ۹۰ هزار مگاوات برق با هزینه ۱۲ میلیارد تومان در مجموعه شهرداری اصفهان صرف خدماترسانی به شهر و شهروندان میشود.
معاون خدمات شهری شهردار اصفهان تصریح کرد: این میزان برق، صرف تأمین انرژی موردنیاز ۳۵۰ پارک شهری، ۲۸۰ سیستم آبرسانی، ۳۸۰ آبنما، ۱۵۰ پروژه نورپردازی شهری و ۳۵۰ سرویس بهداشت عمومی و ... در سطح شهر اصفهان میشود.
وی ادامه داد: در شهر اصفهان ۴۳ هزار پایه روشنایی وجود دارد که اگر بتوانیم از طریق انرژی خورشیدی، برق موردنیاز آنها را تولید کنیم، صرفهجویی بالایی به دنبال خواهد داشت.
امیری با بیان اینکه در سال گذشته و سال جاری، کمیته مصرف انرژی در شهرداری اصفهان برای بهینهسازی مصرف برق تشکیل شد، اظهار کرد: بر اساس تصمیماتی که در این کمیته گرفته شد، نسبت به ممیزی اشتراک برق اقدام شد و بر همین اساس سال گذشته شهرداری توانست در مصرف انرژی صرفهجویی کند.
وی با اشاره به اقدامات مرتبط با توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در شهر از سوی شهرداری اصفهان نیز گفت: بر اساس ابلاغ معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان، ازاینپس در همه مناطق ۱۵ گانه شهر اصفهان، ساختمانهای رده ج و د، ملزم به نصب آبگرمکن خورشیدی هستند. ساختم آنهای گروه ج، ۶ تا ١٠ طبقه و با زیربنای حداکثر ۵۰۰۰ متر و ساختم آنهای گروه د، بیش از ١٠ طبقه و با متراژ بیش از ۵۰۰۰ متر هستند.
سرمایهگذاری بخش خصوصی برای احداث سایت خورشیدی در شهر
معاون خدمات شهری شهردار اصفهان عنوان کرد: شهرداری اصفهان در راستای اقدامات خود برای توسعه استفاده از انرژی تجدیدپذیر، ۲۷ نیروگاه با ظرفیت تولید ۳۰۰ کیلووات انرژی در سطح شهر اصفهان احداث کرده است، همچنین برخی ساختم آنهای شهرداری مانند معاونت خدمات شهری منطقه هشت بهطور کامل به پنل های خورشیدی مجهز شده است.
وی از اجرای برنامه توسعهیافتهتر در این زمینه در میدان میوه و ترهبار اصفهان خبر داد و گفت: برای احداث بزرگترین سایت انرژی خورشیدی در سطح استان اصفهان، با سرمایهگذار بخش خصوصی وارد مذاکره شدهایم تا با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد تومانی، این سایت برای تأمین انرژی خورشیدی موردنیاز تاسیسات شهری اصفهان، احداث شود.
امیری با اشاره به چشمانداز شهرداری اصفهان برای تولید و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: دورنمای این مهم تولید انرژی خورشیدی و کاهش مصرف انرژی الکتریکی است که بهعنوان یک راهبرد برای استفاده از توان بخش خصوصی، در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است.