عشایر به مولد برق خورشیدی قابل‌حمل مجهز می‌شوند

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که دولت عزم خود را برای برق‌دار کردن همه خانوارهای روستایی جزم کرده، پرونده برق‌رسانی به ۲۵ هزار خانوار عشایر کوچ‌رو نیز در دست بررسی قرار دارد و قرار است طرح مذکور تا پایان دولت دوازدهم اجرایی شود.
  • دوشنبه 4 آذر 1398 ساعت 10:17

به گزارش ایسنا، به‌طورکلی ۲۱ میلیون نفر از جمعیت ایران در روستاها زندگی می‌کنند که ۲۶ درصد جمعیت ایران را به خود اختصاص داده‌اند. ۵۰ درصد شبکه برق روستایی کشور قدمت بالای ۲۵ سال دارد و فرسوده است. به همین دلیل بیش از ۸۵ درصد اعتبارات داخلی و منابع حاصل از عوارض برق صرف بهسازی، توسعه، نگهداری و رفع فرسودگی شبکه‌های موجود روستایی شده و کمتر از ۱۵ درصد آن به بخش برق‌رسانی روستاها و عشایر اختصاص پیدا کرده است. وزارت نیرو هم اعلام کرده قصد دارد در سال جاری به ۴۰۰ روستای کشور برق‌رسانی کند.

بر اساس آمار سازمان ملل، جمعیت روستایی برق‌دار در سطح دنیا حدود ۷۶ درصد است ولی در کشور ما این رقم به ۹۹.۷ درصد رسیده است و تنها ۰.۳ درصد جمعیت روستایی فاقد برق هستند که تا پایان دولت دوازدهم برق موردنیاز روستائیان باقی‌مانده نیز تأمین خواهد شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روزانه چهار روستای کشور برق‌دار شده است، تعداد روستاهای برق‌دار شده از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ۱۳ برابر شده و هم‌اکنون از مرز ۵۷ هزار و ۳۵۰ روستا گذشته است.

طی شش سال اخیر جهت توسعه، نگهداری و بهسازی شبکه برق روستایی و برق‌رسانی به روستاها و عشایر فاقد برق، ۳۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است که ۳.۵ برابر شش سال قبل از دولت تدبیر و امید است.

تاکنون ۲۵۰ هزار کیلومتر شبکه به‌منظور تأمین برق ۲۱.۵ میلیون نفر روستایی ایجاد شده است. برای سال ۱۳۹۸ برق‌رسانی به ۴۰۰ روستا و همچنین توسعه، بهسازی و نگهداری شبکه‌های برق روستایی موجود با اعتباری بالغ‌بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته است.

بر اساس اطلاعات سایت آژانس بین‌المللی انرژی، این رقم در آمریکای مرکزی و جنوبی ۸۶ درصد، قاره آسیا ۸۵ درصد، خاورمیانه ۷۸ درصد، آفریقا ۳۶ درصد و به‌طورکلی در جهان جمعیت روستایی برق‌دار حدود ۷۶ درصد است. ازاین‌رو کشور ما در زمینه برق‌رسانی روستایی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد.

برق‌رسانی به روستاها درحالی‌که روند خود را طی می‌کند که عملیات برق‌رسانی به ۲۵ هزار خانوار عشایر کوچ‌رو از طریق مولد برق خورشیدی قابل‌حمل آغاز شده و این طرح تا پایان دولت دوازدهم اجرایی خواهد شد تا عشایر در زمان کوچ‌های متداول خود از نعمت برق برخوردار باشند.


ثبت نظر

ارسال