اختصاص ۲۰ درصد منابع بانکی به بخش مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ بر اساس دستور رئیس‌جمهوری، قرار است سطح تسهیلات مسکن در کلیه بانک‌ها به‌استثنای بانک مسکن که به‌عنوان بانک تخصصی این حوزه فعالیت می‌کند، به ۲۰ درصد کل تسهیلات ارتقا یابد.
  • سه شنبه 19 آذر 1398 ساعت 9:54

به گزارش ایسنا، باوجود آن‌که بازار مسکن از کمبود منابع مالی رنج می‌برد، عمده بانک‌ها به دلیل طولانی بودن زمان بازپرداخت تسهیلات حوزه مسکن تمایلی به پرداخت وام مسکن ندارند. این در حالی است که تمامی بانک‌ها طبق دستور رئیس‌جمهوری مکلف‌اند ۲۰ درصد از منابع خود را به بخش مسکن و ساختمان اختصاص دهند.

یکی از گلایه‌هایی که همواره سازندگان و خریداران مسکن مطرح می‌کنند این است که بانک‌ها یا از پرداخت تسهیلات به این بخش شانه خالی می‌کنند یا شرایط را آن‌قدر سخت می‌گیرند که متقاضیان از خیر دریافت وام می‌گذرند. بر این اساس در نشست ویژه متصدیان حوزه مسکن با رئیس‌جمهوری که اواخر تیرماه برگزار شد بر اختصاص ۲۰ درصد منابع بانک‌ها به بخش مسکن تاکید شد. در روزهای اخیر نیز وزیر راه و شهرسازی با مدیران عامل بانک‌ها جلسه‌ای را در این زمینه داشت.

در این جلسه عنوان شد که بانک توسعه تعاون ۱۱.۵ درصد، بانک تجارت ۱۷ درصد، بانک سامان ۱۶.۶ درصد، بانک ایران‌زمین ۱۴ درصد و بانک مسکن ۹۵ درصد منابع خود را به بخش مسکن تخصیص داده‌اند. با این‌که گزارشی از سایر بانک‌ها در این جلسه ارائه نشده اما ارقام نشان می‌دهد به‌جز بانک مسکن، هیچ‌یک از بانک‌ها به‌طور کامل این تخصیص را نداشته‌اند.

 

تشکیل کمیته کاری مشترک بین وزارت راه و بانک‌ها

در نشست مدیران عامل بانک‌ها با وزیر راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی بر تشکیل کارگروهی به‌منظور تبیین مدل مالی برای تخصیص ۲۰ درصدی منابع بانک به بخش مسکن تاکید کرد و گفت: علاوه بر بازار پول باید تلاش شود تا بازار سرمایه نیز در بخش مسکن وارد عمل شود و انتظار است که سازمان بورس و اوراق بهادار در این خصوص همکاری لازم را داشته باشد و اقدام مناسب را انجام دهد.

وزیر راه و شهرسازی ضمن تاکید بر اینکه وظیفه دولت تلاش برای زمینه‌سازی و فراهم کردن شرایط مناسب به‌منظور خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد و متوسط است، تصریح کرد: برای طرح اقدام ملی مسکن که در راستای خانه‌دار کردن اقشار متوسط و کم‌درآمد طراحی شده است باید فهرست متوازنی از مسئولیت‌ها به تفکیک بانک‌ها در سطح استانی و شهری تهیه شود که در این زمینه فعالیت‌هایی انجام‌شده و باید تکمیل شود.

وی در بخشی از سخنان خود با مدیران عامل بانک‌ها بر تشکیل کمیته کاری بین وزارت راه و شهرسازی با مدیران عامل بانک‌ها تاکید کرد و توضیح داد: به‌منظور وحدت رویه تمامی بانک‌ها برای تخصیص ۲۰ درصدی منابع بانک‌های کشور به بخش مسکن، کمیته کاری مشترک بین بانک‌ها و وزارت راه و شهرسازی تشکیل می‌شود.

اسلامی بر کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و همچنین کم کردن بوروکراسی در این بخش به‌منظور ایجاد رضایت اجتماعی تاکید کرد.

در ادامه مدیران عامل بانک‌های کشور، به ارائه گزارشی از روند اقدامات خود در خصوص تخصیص ۲۰ درصدی منابع بانک‌ها به بخش مسکن پرداختند.

 

تخصیص ۹۵ درصدی منابع بانک مسکن به بخش مسکن

مدیرعامل بانک مسکن در این نشست ضمن اعلام اینکه تاکنون آن بانک بر اساس برنامه‌ریزی‌ها برای تأمین اعتبار ۱۴۰ هزار واحد طرح اقدام ملی مسکن را در برنامه قرار داده است، تصریح کرد: بانک مسکن بیش از ۹۰ درصد منابع بانک را به بخش مسکن و ارائه تسهیلات به متقاضیان و اجرای طرح‌های مختلف مسکن تخصیص داده است.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز در این نشست، اعلام کرد: در هشت ماه گذشته بانک توسعه تعاون ۱۱.۵ درصد منابع بانک را به بخش مسکن تخصیص داده است و تاکنون ۷۳۰ میلیارد تومان توسط این بانک به بخش مسکن تخصیص یافته است.

نماینده بانک پاسارگاد نیز در این نشست بر آمادگی کامل آن بانک برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن و تخصیص ۲۰ درصدی منابع بانک برای بخش مسکن خبر داد.

مدیرعامل بانک کارآفرین نیز ضمن اعلام این مطلب که احداث ۶ بزرگراه در کشور همچون اصفهان-شیراز، قائن-بیرجند، خرم‌آباد-پلدختر و هشترود- مراغه توسط آن بانک تأمین اعتبار می‌شود، گفت: از ابتدای سال تاکنون در حدود در حدود ۵ هزار میلیارد ریال به بخش بزرگراهی و ۱۱ هزار میلیارد ریال توسط بانک به بخش مسکن تخصیص یافته است.

مدیرعامل بانک تجارت نیز در نشست فوق اعلام کرد: نسبت منابع بانک به پرداخت تسهیلات در بخش مسکن و ساختمان در بانک تجارت ۲۷ درصد است که مشخصا برای بخش مسکن ۱۷ درصد منابع بانک تخصیص یافته است. وی از پرداخت ۳۸ هزار میلیارد تومانی بانک تجارت به بخش مسکن طی هشت ماه نخست امسال خبر داد و گفت: قراردادهای بانک تجارت با نیروهای مسلح نیز برای پرداخت بخشی از تسهیلات واحدهای مسکونی نیروهای مسلح در آستانه امضای قرارداد قرار دارد.

مدیرعامل بانک ملت نیز ضمن اعلام آمادگی کامل آن بانک برای تخصیص ۲۰ درصدی منابع بانک به بخش مسکن، توضیح داد: بانک ملت تاکنون ۱۰ درصد منابع خود را به بخش مسکن تخصیص داده است که تلاش می‌شود تا سقف تسهیلات ۲۰ درصدی به بخش مسکن تا پایان سال محقق شود.

مدیرعامل بانک سامان نیز از پرداخت ۱۶.۶ درصدی منابع آن بانک به بخش مسکن خبر داد و اعلام کرد: تلاش خواهد شد تا سقف ۲۰ درصدی تسهیلات به بخش مسکن تا پایان سال عملیاتی شود.

مدیرعامل بانک گردشگری نیز بر تخصیص ۱۰ درصدی منابع‌ آن بانک به بخش مسکن خبر داد.

سهم بانک ایران‌زمین نیز به گفته مدیرعامل آن بانک به بخش مسکن ۱۴ درصد بوده است. مدیرعامل بانک ایران‌زمین همچنین بر آمادگی کامل بانک ایران‌زمین برای تخصیص ۲۰ درصدی منابع آن بانک به بخش مسکن تاکید کرد.


ثبت نظر

ارسال