عباس آرگون در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ما در سالهای گذشته به دلیل نبود توجه لازم به تولید و برخی مشکلات اقتصادی، توجه همه جانبهای به تولید نداشتیم و همین موضوع باعث شد بخش قابلتوجهی از ظرفیتهای صنعتی و تولیدی کشور، عملا با تمام توان خود کار نکنند.
به گفته وی، با توجه به برنامهریزی که در ماههای گذشته در مسیر حمایت از تولید داخل شکل گرفت و پسازآن با آغاز تحریمها و محدود شدن واردات کالاهای مصرفی ادامه پیدا کرد، فضایی جدید را برای گسترش بازار کالاهای ایرانی ایجاد کرد که این امر میتواند به افزایش اشتغال و بهبود عملکرد واحدهای تولیدی کمک کند.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه برای تکمیل این فرایند باید برخی مقدمات مهم اجرایی شوند، تصریح کرد: در وهله اول باید توجه کنیم که محدودیت واردات باید به حوزه کالاهای مصرفی مربوط شود و محدودیتی در حوزه مواد اولیه کارخانجات ایجاد نشود، زیرا در صورت نرسیدن مواد اولیه، استفاده از تمام ظرفیتهای تولیدی داخل کشور ممکن نخواهد بود. از سوی دیگر کاهش موانع تولید و بهبود فضای کسبوکار اهمیت فراوانی دارد.
آرگون ادامه داد: در کنار آن، بحث کاهش هزینههای تولید و قیمت تمامشده کالاها نیز موضوع مهم دیگری است که باید در دستور کار قرار بگیرد و بهاینترتیب امکان رقابت کالاهای ایرانی با محصولات خارجی افزایش پیدا کند.
به گفته وی، برای گسترش بازار کالاهای داخلی، قطعا موضوع توسعه صادرات غیرنفتی اهمیت فراوانی دارد و باید با ارتقای کیفیت و بهینهسازی فرایند تولید، بازار کالاهای تولید داخل را گسترش دهیم.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری در پاییز سال جاری در قیاس با فصل مشابه سال قبل، با کاهشی ۱.۲ درصدی به ۱۰.۶ درصد رسیده است.