برنامه‌های کلان وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن برای سال ۹۹

پنجره‌ایرانیان؛ محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی با حضور در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد به بیان برنامه‌ها و سیاست‌های کلان وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن برای سال ۹۹ پرداخت.
  • سه شنبه 9 اردیبهشت 1399 ساعت 10:42

وزیر راه و شهرسازی گفت: در خصوص طرح اقدام ملی مسکن، هم‌اکنون در سراسر کشور با آماده‌سازی زمین، احداث ۲۳۰ هزار واحد مسکونی در حال انجام است. بدین معنا که در برخی از مناطق عمران و آماده‌سازی زمین در حال انجام بوده و به‌عنوان نمونه این واحدهای در حال انجام از پرند و پردیس تا چابهار، متنوع است.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه اولین سری افتتاح‌های طرح اقدام ملی مسکن در خرداد و تیر امسال انجام می‌شود، افزود: ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن در دو مرحله انجام شد که در مرحله دوم محدودیت تعداد برداشته شد و به‌رغم بحران کرونا، ثبت‌نام به شکل نامحدود و به دو شکل سامانه اینترنتی و سامانه پیامکی انجام شد. در حال حاضر زمین آماده‌شده به شکل فردی و یا گروهی به متقاضیان واجد شرایط واگذار می‌شود تا به احداث مسکن اقدام کنند.

اسلامی ادامه داد: احداث واحدهای طرح اقدام ملی مسکن با مشارکت مردمی و با حمایت‌های سازمان‌های نظام‌مهندسی ساختمان کشور و بنیاد مسکن در شهرهای کوچک و سازندگان خوش‌نام در شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها احداث می‌شود. امید است تا بر اساس وعده‌ای که داده شد، ۴۰۰ هزار واحد مسکونی دهک‌های چهار تا هفت با این روش، در زمان مقرر، تحویل متقاضیان شود.

عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: تصمیم جدید ما در سال ۹۹ است با توجه به نام‌گذاری سال و دستور مقام معظم رهبری و تاکید رئیس‌جمهور این است که به رونق ‌بخش مسکن اقدام کنیم. به همین دلیل نیز به سازندگان و سرمایه‌گذارانی که زمین آماده و یا واحدهای مسکونی نیمه‌تمام و آماده دارند، اعلام کرده‌ایم که می‌توانند در اقدام ملی مسکن با دولت مشارکت داشته باشند و به این طرح متصل شوند.

 

تولید مسکن دهک یک تا سه با کمک سازمان‌های حمایتی

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه، طرح اقدام ملی برای دهک‌های یک تا سه با کمک سازمان‌های حمایتی و برای دهک‌های ۴ تا ۷ با کمک انواع پروژه‌ها ازجمله زمین ۹۹ ساله، زمین مشارکتی اجرایی و عملیاتی خواهد شد، توضیح داد: وزارت راه و شهرسازی آمادگی کامل دارد تا با پروژه‌های مختلف و مشارکت مردم، طرح اقدام ملی مسکن را به سرانجام برساند.

 

دعوت از سازندگان برای مشارکت در طرح اقدام ملی

وی هدف از مشارکت بیشتر مردم را در طرح اقدام ملی مسکن، رونق و تحرک تولید مسکن در شهرهای گوناگونی که پروژه‌های مسکن راکد دارند، عنوان کرد و گفت: بار دیگر از سازندگان و سرمایه‌گذارانی که زمین و یا واحدهای مسکونی آماده واگذاری و یا واحدهای نیمه‌تمام دارند دعوت می‌کنیم تا برای مشارکت با وزارت راه و شهرسازی در طرح اقدام ملی مسکن به ادارات کل راه و شهرسازی استان خود مراجعه و اعلام آمادگی کنند تا طرح‌های آن‌ها نیز در مدار تولید مسکن قرار بگیرد.

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ماه‌های آتی که فشار تقاضا به بخش عرضه مسکن می‌آید و با بحران کرونا این مسئله تشدید شد، چیست؟ گفت: بیش از یک‌میلیون نفر در طرح اقدام ملی مسکن ثبت‌نام کردند. در مرحله دوم با برداشتن محدودیت‌ها، تلاش شد تا عده بیشتری در طرح مشارکت کنند و ثبت‌نام برای همه متقاضیان انجام شود. تلاش‌هایی انجام شده است که متقاضیان واقعی را بتوانیم در این طرح مشارکت بدهیم. در حال حاضر، افرادی که در حساب پس‌انداز مسکن یکم، پس‌انداز کرده‌اند در اولویت هستند و به این طرح متصل می‌شوند.

اسلامی ادامه داد: علاوه بر این اقدامات، کارت اعتباری مصالح نیز فعال شده است تا بتوان به این طریق، منابع خفته تولیدکننده نیز در مدار تولید مسکن قرار بگیرد. درواقع امکان فروش اقساطی، هم به تولیدکننده در تولید مسکن و فروش واحدهای احداث‌شده کمک کند و هم کمک می‌کند تا سرمایه در گردش به وجود بیاید.

سیاست‌گذار ارشد بخش مسکن توضیح داد: آورده ۲۵ درصدی سرمایه‌گذار برای دریافت وام و تسهیلات در شورای پول و اعتبار اصلاح شده است و این اصلاح با این هدف بوده تا مشارکت‌کنندگان، آورده کمتری در ابتدای کار داشته باشند و آورده متقاضیان در پروژه‌ها، به تامین هزینه‌های ساخت کمک کند. این‌ها فرصت‌هایی هستند که از سوی وزارت راه و شهرسازی و مجموعه دولت فراهم شد تا فرصت ساخت‌وساز بیشتر شود.

اسلامی تصریح کرد: تسهیلات بانک، آورده متقاضیان، سازنده و کارت اعتباری، توأمان کمک می‌کند تا ساخت‌وساز رونق پیدا کند. درعین‌حال با سازمان نظام‌مهندسی ساختمان توافق کرده‌ایم تا تخفیف بدهند. با شهرداری نیز توافق کرده‌ایم تا در خصوص پروانه‌های ساختمانی تخفیف بدهند. همچنین در بافت فرسوده تسهیلات جدیدی که ایجاد شده است و تخصیص دومی که آقای نوبخت کمک کردند و از محل صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود، یقینا، موجب تحرک بخشی به رونق تولید مسکن می‌شود و این‌ها غیر از مسکن مهر خواهد بود و چالش‌های مسکن مهر را نخواهد داشت.

اسلامی در خصوص سامانه املاک و اسکان که یکی از وظایف آن اخذ مالیات بر خانه‌های خالی است، گفت: تکلیف اخذ مالیات با سازمان امور مالیاتی است. وظیفه وزارت راه و شهرسازی این بود تا این سامانه را طراحی کند که این کار نیز انجام شد و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفت.

وی توضیح داد: اینکه گفته می‌شود مالیات بر خانه‌های خالی موجب سوداگری در بخش مسکن خواهد شد تصوری نادرست است. وزارت راه و شهرسازی با راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان و اخذ مالیات از خانه‌های خالی درصدد است تا خانه‌های خالی را به سمت عرضه سوق دهد تا این خانه در جریان فروش و یا اجاره قرار بگیرد. درعین‌حال، چنانچه خانه‌های خالی به فروش نرسد و یا اجاره داده نشود، اخذ مالیات از سوی دولت می‌تواند به ارائه خدمات بیشتر در بخش مسکن برای مردم باشد.

اسلامی تصریح کرد: در نظر است تا سرمایه در تله افتاده خانه خالی‌شده از تله خارج شود. چون این اقدام عامل شتاب بخشی است تا بتوانیم عرضه مسکن را گسترش دهیم.


ثبت نظر

ارسال