به گزارش ایسنا، اواخر آذر سال گذشته بود که معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران از طرح ساخت خانههای ۲۵ تا ۴۰ متری خبر داد و گفت که احداث این نوع واحدها نه یک انتخاب، بلکه ضرورت است.
این طرح که سروصدای زیادی به پا کرد و موافقان و مخالفانی داشت، اخیراً طبق یک تفاهمنامه به تایید شهرداری تهران و وزارت کشور رسیده که بر اساس آن در پایتخت واحدهای کوچک تولید خواهد شد. پاسخگویی به بخش مهمی از نیاز بازار مسکن، افزایش عرضه و کاهش تقاضا ازجمله فواید این طرح عنوان میشود؛ هرچند مخالفانی نیز حتی در مدیریت شهری دارد که معتقدند نباید الگوی مصرف را به زندگی در این نوع واحدها عادت بدهیم.
مطابق طرح تفصیلی حداقل متراژ واحدهای مسکونی در شهر تهران ۳۵ متر است که بر اساس پیشنهاد ساخت خانههای ۲۵ متری، این میزان باید به ۲۵ متر کاهش پیدا کند. توافق اخیر شهرداری با وزارت کشور نشان میدهد که کمیسیون ماده ۵ مخالفتی با این کاهش متراژ ندارد.
اواخر سال گذشته نیز شهرداری اعلام کرد که برای احداث مسکن استیجاری آماده همکاری با دولت است. در این زمینه ساخت واحدهای کوچک یا کپسولی میتواند به طرح مسکن استیجاری اختصاص پیدا کند.
یک نماینده: احداث واحدهای کوچک، عرضه و تقاضا در بازار مسکن را به تعادل میرساند
امروز نیز یک عضو کمیسیون عمران مجلس درباره طرح احداث خانههای ۲۵ تا ۴۰ متری گفته که در شرایط کنونی با توجه به بازار مسکن و مشکل کمبود عرضه در این حوزه، تولید مسکن از هر طریقی مثبت است، زیرا این مسئله، عرضه و تقاضا در بازار مسکن را به تعادل میرساند و درنهایت موجب کاهش قیمت مسکن میشود.
صدیف بدری افزود: تولید مسکن ۲۵ تا ۴۰ متری میتواند در بهبود وضعیت بازار مسکن اثرگذار باشد، البته برخی کارشناسان اعلام میکنند که اجرای آن تبعاتی را برای جامعه ازجمله تجردگرایی به همراه دارد، اما خوشبختانه تمام این موارد در طرح مذکور دیده شده است.
بدری گفت: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته قرار است که واحدهای کوچک به زوجهای جوان داده شود، همچنین این خانهها به افراد مجرد عرضه نخواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: بسیاری از جوانان برای آغاز زندگی مشترک و ازدواج به دلیل پایین بودن قدرت مالی به مساکن کوچک نیازمند هستند و پس از گذشت چندین سال از زندگی متراژ مسکن خود را افزایش میدهند؛ بنابراین این مساکن میتواند نقطه آغازین برای زندگی افراد باشد.