محمدرضا رضایی کوچی در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه طرح تولید انبوه مسکن در مجلس به جمعبندی نهایی رسیده است، افزود: این طرح چهارشنبه هفته جاری تقدیم رئیسه و اعلام وصول میشود.
وی اظهار کرد: عمده دلیل بحران در حوزه مسکن کشور نبود تعادل بین عرضه و تقاضاست.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه طی چند سال گذشته با کاهش شدید تولید مسکن روبهرو بودیم که این نیاز انباشته شده و امروز تبدیل به عدد بزرگ و درشتی شده است.
وی افزود: دولت طرحهای مختلفی مثل مسکن اجتماعی و اقدام ملی تولید مسکن را در دستور کار خود قرار داده بود اما خروجی قابلتوجهی نداشت به همین دلیل مجلس در این زمینه ورود کرده است. رضایی کوچی بیان کرد: از زمان نخستین جلسه رسمی کمیسیون عمران مجلس یازدهم تاکنون تمامی جلسات آن به بحث مسکن اختصاص داده شده است.
وی ادامه داد: طرح تولید انبوه مسکن امروز (دیروز) در مجلس نهایی شد و قرار بر این است که چهارشنبه هفته جاری تحویل هیئترئیسه مجلس و اعلام وصول شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح با همکاری و مشارکت مرکز پژوهشهای مجلس، وزارت راه و شهرسازی، بخش خصوصی، تولیدکنندگان مسکن، بانک مرکزی و دیگر کارشناسان تهیه و تدوین شده است.
وی افزود: عمده محورهای این طرح شامل تامین زمین ارزانقیمت، تسهیلات ارزانقیمت و مصالح ساختمانی ارزانقیمت است.
رضایی کوچی ادامه داد: بحث تولید مسکن همواره تحت تاثیر عواملی مانند تامین زمین، ارائه تسهیلات و مصالح ساختمانی بوده است. وی در خصوص تامین زمین ارزانقیمت برای تولید مسکن گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد قیمت یک واحد مسکونی به زمین ربط پیدا میکند تلاش شده در این طرح زمینهای ارزانقیمت برای تولید مسکن در نظر گرفته شود. رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: سالیان سال بحثی بین وزارت راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی در ارتباط با زمینهای حرایم شهرها مطرح بود. وی اظهار کرد: خوشبختانه طبق توافق صورت گرفته طی هفته گذشته تمامی زمینهای حرایم شهرها معادل ۲۵۰ هزار هکتار در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
رضایی کوچی ادامه داد: این اراضی میتواند در راستای تولید مسکن قرار گیرد. وی در خصوص تسهیلات بانکی برای تولید مسکن نیز گفت: از سرجمع کل تسهیلاتی که بانکها پرداخت میکردند کمتر از ۷ درصد به حوزه مسکن اختصاص پیدا میکرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس یازدهم افزود: در این طرح حداقل ۲۵ درصد تسهیلاتی که بانکها پرداخت میکنند باید در حوزه مسکن باشد.
وی اظهار کرد: اگر احیانا بانکی بخواهد این مصوبه مجلس را اجرا نکند جرائمی در نظر گرفته شده که نقش بازدارندگی داشته باشد. رضایی کوچی در مورد مصالح ساختمانی نیز گفت: مصالح ساختمانی که در داخل کشور تولید میشود اغلب در بستر بورس قرار میگیرد و با قیمتهای چند برابر خریدوفروش میشود. وی افزود: در این قانون تاکید شد حتما مصالح موردنیاز تولید مسکن باید با مدیریت وزارت راه و شهرسازی بدون اینکه وارد بورس شود در اختیار تولیدکنندگان و مردم قرار گیرد. رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: خوشبختانه در طرح تولید انبوه مسکن مجلس به هر سه فاکتور مهم در بحث تولید مسکن یعنی زمین، تسهیلات و مصالح پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: این طرح در کنار قانون وصول مالیات بر خانههای خالی نقش موثری در تولید مسکن خواهد داشت. رضایی کوچی یادآور شد: جامعه هدف طرح مزبور اقشار متوسط به پایین جامعه است که امید میرود این طرح در خانهدار شدن طبقات مدنظر بسیار نقشآفرین باشد.