فروشنده‌ها در بازار مسکن زیاد شدند

پنجره‌ایرانیان؛ مردادماه امسال باوجود کاهش ۳۵ درصدی معاملات مسکن در شهر تهران، تعداد واحدهای عرضه‌شده به بازار ۱.۵ برابر شده است.
  • یکشنبه 16 شهریور 1399 ساعت 11:28

به گزارش ایسنا، آمارهای رسمی ارائه‌شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد مردادماه امسال ۹۰۸۰ فقره معامله مسکن در شهر تهران انجام‌شده که از کاهش ۳۵.۴ درصد در مقایسه با تیر امسال و افزایش ۱۷۶ درصد نسبت به مرداد پارسال خبر می‌دهد.

باوجود کاهش محسوس تعداد معاملات، تعداد فایل‌های عرضه‌شده به بازار با رشد ۵۲ درصد مواجه بود. از طرف دیگر نرخ رشد قیمت پیشنهادی در آگهی‌ها حدود نصف رشد قیمت معاملات قطعی بوده و این در حالی است که پیش‌ازاین معمولا نرخ‌های پیشنهادی رقم‌های بالاتر از معاملات قطعی بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد تصویب مالیات بر خانه‌های خالی و احتمال اجرایی شدن این قانون از پایان تابستان در تمایل برای فروش مسکن تاثیرگذار بوده است. از طرف دیگر، در صورت ثبات بازارهای موازی، هر دو نمایه می‌تواند نشان‌دهنده تمایل بازار به سمت ثبات قیمتی باشد.

اطلاعات به‌دست‌آمده از سامانه «کیلید» حاکی از آن است که در مردادماه ۱۳۹۹ حجم عرضه واحدهای مسکونی از طریق این سامانه به بازار مسکن شهر تهران نسبت به تیرماه امسال ۵۱.۹ درصد رشد داشته است. این اطلاعات که از ۱۶ منطقه تهران استخراج شده آگهی‌های مناطق یک تا ۱۵ و ۲۲ را شامل می‌شود و شش منطقه ۱۶ تا ۲۱ به دلیل پایین بودن تعداد آگهی‌ها در این گزارش لحاظ نشده است.

تعداد فایل‌های عرضه‌شده در سه منطقه ۹، ۱۰ و ۱۱ به ترتیب ۲۷۵، ۲۱۰ و ۱۵۰ درصد نسبت به ماه قبل رشد داشته که ثبات و کاهش قیمت‌های پیشنهادی را در این مناطق به همراه داشت.

از سوی دیگر بررسی‌ها از ۱۶ منطقه شامل مناطق ۱ تا ۱۵ و ۲۲ نشان می‌دهد که باوجود رشد ۱۰.۵ درصد قیمت معاملات در کل شهر تهران، نرخ رشد قیمت‌های پیشنهادی فروش مسکن در ۱۶ منطقه مذکور نسبت به تیرماه امسال ۵.۶ درصد بوده است. نرخ رشد سالانه قیمت در این مناطق نیز ۷۵ درصد اعلام‌شده که ۲.۴ درصد کمتر از قیمت‌های قطعی است.

 

نقدینگی بین بورس و مسکن سیال است

یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در شرایط فعلی نقدینگی بین دو بازار بورس و مسکن می‌چرخد، گفت: سیاست‌های دولت در حوزه بین‌الملل تاثیر زیادی در بخش مسکن دارد و دولت باید برای ایجاد آرامش در اقتصاد سیاست‌های داخلی و خارجی را تنظیم کند.

سعید آگشته درباره علت نوسانات قیمت در ماه‌های اخیر گفت: وقتی سایر آلترناتیوها بسته می‌شود در اقتصاد ایران سه یا چهار حوزه خاص برای سرمایه‌گذاری باقی می‌ماند. در این شرایط گاهی سرمایه بین بورس و مسکن دست‌به‌دست می‌شود، گاهی به بازار ارز و بورس می‌رود و مدتی در بازار طلا یا مسکن می‌چرخد. معتقدم در شرایط کنونی نقدینگی بین بورس و مسکن سیال است.

آگشته درباره استدلال برخی مسئولان ازجمله وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه ارائه آمار مسکن به رشد قیمت‌ها دامن می‌زند، گفت: آمار در هر بخش اقتصادی پایه برنامه‌ریزی است و یک اصل اساسی محسوب می‌شود. از طرف دیگر وظیفه دولت شفاف‌سازی است و نباید نوسانات بازارها را پشت عدم ارائه آمار پنهان کند. البته آمار زمانی به کار می‌آید که برای آن حوزه برنامه داشته باشیم ندادن آمار به این مفهوم است که برنامه‌ریزی وجود ندارد.

وی درباره پیش‌بینی از آینده بازار مسکن تاکید کرد: تا زمانی که دولت، اقتصاد کشور را به‌صورت یک پکیج نبیند و مجموعه آن را با سیاست‌های داخلی و خارجی تنظیم نکند همین وضعیت ادامه می‌یابد. ممکن است التهابات در یک بازار از بین برود و در بازار دیگر بروز کند.


ثبت نظر

ارسال