بیتالله ستاریان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: علت نوسانات بازار مسکن در دوران کرونا را نباید در درون این بخش جستوجو کرد؛ چراکه با آغاز شیوع کرونا در ایران طبیعتاً باید بخش مسکن وارد رکود میشد اما اینکه شاهد رشد حدود ۵۰ درصدی قیمت مسکن در شهر تهران بودهایم از تاثیرات اقتصاد کلان و بازارهای موازی بر بخش مسکن نشأت میگیرد.
وی افزود: هماکنون در دورهای از اقتصاد هستیم که تجارت بینالمللی به حالت تعطیل درآمده و حتی در مقاطعی از صادرات کامیونی جلوگیری شد. در این شرایط تاجر باید سرمایه خود را به کدام بخش ببرد تا سود کند یا حداقل از تورم مصون بماند؟ زمانی که تولید به مشکل برخورده، جایی بهجز بازارهای ارز، طلا، بورس یا مسکن باقی نمیماند و همین مسئله باعث افزایش قیمتها میشود. البته این وضعیت منحصر به ایران نیست و در همه جای دنیا وجود دارد.
این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در اروپای کرونازده هیچ ساختاری برای سرمایهگذاری وجود ندارد گفت: بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور در ماههای اخیر سرمایههای خود را به خرید ملک در ایران اختصاص دادهاند.
ستاریان با بیان این پیشبینی که اقتصاد اروپا بعد از پایان کرونا هم روبهراه نخواهد شد تاکید کرد: در آن مرحله که آغاز آن از سال ۱۴۰۰ خواهد بود سرمایههای بیشتری از غرب به سمت کشورهای شرقی مثل چین، هند و ایران میآید. این میتواند به رشد بازار مسکن منجر شود و البته همزمان تولید ناخالص داخلی را افزایش دهد؛ بنابراین رشد قیمت مسکن با افزایش درآمدها همراه خواهد بود و جای نگرانی نیست.
وی اظهار کرد: معتقدم در نیمه دوم سال جاری رشد حدود ۵ درصدی قیمت مسکن که با توجه به اوضاع کنونی نوعی رکود نسبی محسوب میشود ادامه مییابد و تا پایان همهگیری ویروس کرونا همین وضعیت کجدار و مریز وجود خواهد داشت.
قیمت مسکن در تهران متری ۲۴ میلیون تومان
تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در شهریورماه سال ۱۳۹۹ به ۸.۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۸ درصد کاهش و ۲۰۳.۷ درصد افزایش نشان میدهد. همچنین بر اساس اعلام بانک مرکزی در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خریدوفروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معاملهشده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۲۴.۲ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۵.۱ و ۹۱.۷ درصد افزایش نشان میدهد.